Sosyal Medya

Dünya

ABD yönetimi İhvan heyeti ile görüşmeyecek

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, çeşitli temaslar için ülkeye gelen İhvan heyeti ile planlanan bir görüşmeleri olmadığını söyledi



ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Jeff Rathke, bakanlık olarak Müslüman KardeÅŸler heyetiyle bir görüÅŸme planlanmadığını belirterek, "Politikamızda bir deÄŸiÅŸiklik yok. Bu kez kendileriyle buluÅŸmayacağız ama herhangi bir (görüÅŸme) kararından vazgeçtiÄŸimiz gibi bir durum söz konusu deÄŸil" dedi. 

Rathke, günlük basın toplantısında çeÅŸitli temaslarda bulunmak için Washington'a gelen Müslüman KardeÅŸler heyetiyle ilgili soruları cevapladı. 

Heyetin bakanlıkta görüÅŸmelerinin olmayacağını bildiren Rathke, bunun nedeninin sorulması üzerine, Mısır'da siyasi yelpazenin her kanadından temsilcilerle diyaloglarının bulunduÄŸunu ve Müslüman KardeÅŸler ile de yakın zamanda görüÅŸtüklerini bildirdi.

Rathke, "Bu sefer bir görüÅŸmemiz olmayacak. Politikamızda bir deÄŸiÅŸiklik yok. Mısır'da siyasi yelpazenin tüm kesimlerinden gruplarla iletiÅŸimimiz devam edecek" diye konuÅŸtu.

"Müslüman KardeÅŸlerle görüÅŸmemeyi seçerek, Mısır hükümetine boyun eÄŸdiÄŸinize yönelik bazı görüÅŸleri nasıl deÄŸerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Rathke, "Hiçbir zaman bir toplantı planlanmadı. Sadece, bu kez kendileriyle buluÅŸmama kararına vardık ama herhangi bir (görüÅŸme) kararından geri döndüÄŸümüz gibi bir durum yok" ifadesini kullandı.  

Rathke, heyetten bir görüÅŸme talebi gelip gelmediÄŸini ise bilmediÄŸini aktardı.

Müslüman KardeÅŸler heyeti de AA muhabirinin sorusu üzerine bazı özel toplantılar yapmak üzere Washington'da bulunduklarını kaydetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.