Sosyal Medya

Güncel

Balyoz'un beaat kararları temyize gitti

Balyoz davasında 7 sanık hakkında verilen beraat kararı Yargıtay'a götürüldü



Anadolu Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, yeniden görülen "Balyoz Planı" davasında, sanıklar Çetin DoÄŸan, Ä°hsan Balabanlı, Behzat Balta, Mehmet Kaya Varol, Metin Yavuz Yalçın, Erdal Akyazan ve Emin Küçükkılıç'a verilen beraat kararını "usul ve yasaya aykırı olduÄŸu" gerekçesiyle temyiz etti.

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 236 sanık hakkında verdiÄŸi beraat kararının ardından Anadolu Cumhuriyet BaÅŸsavcıvekili Mehmet Aydın, temyiz sürecine iliÅŸkin incelemesini tamamladı. 

Cumhuriyet Savcısı Aydın, 7 sanık hakkında verilen beraat kararının bozulması istemiyle Yargıtay'a başvurdu.

Temyiz dilekçesinde mahkemenin tüm sanıklar hakkında beraat kararı verdiÄŸini hatırlatarak, "Sanıklar Çetin DoÄŸan, Ä°hsan Balabanlı, Behzat Balta, Mehmet Kaya Varol, Metin Yavuz Yalçın, Erdal Akyazan ve Emin Küçükkılıç'ın, atılı suçtan ayrı ayrı mahkumiyetlerine karar verilmesi gerekirken beraat etmelerinin usul ve yasaya aykırı olduÄŸu kanaatiyle Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin söz konusu kararının bozulmasına karar verilmesi kamu adına arz ve talep olunur" ifadeleri kullanıldı.

"KONUÅžMA Ä°ÇERİĞİ DARBEYE YÖNELÄ°K"

Ordunun, Milli Mutabakat Hükümeti kurma gibi bir görev ve yetkisinin bulunmamasına raÄŸmen DoÄŸan'ın seminer konuÅŸmasında AK Parti iktidarının düÅŸürülmesinden sonra Milli Mutabakat Hükümeti kurulmasından bahsettiÄŸi bildirilen dilekçede, ÅŸöyle devam edildi: 

"Bu ÅŸekilde Çetin DoÄŸan'ın plan seminerinde yaptığı konuÅŸma içeriÄŸinin mahiyeti itibarıyla darbe yapmaya yönelik olduÄŸu, diÄŸer sanıklar, Behzat Balta, Mehmet Kaya Varol, Ä°hsan Balabanlı, Metin Yavuz Yalçın, Erdal Akyazan ve Emin Küçükkılıç'ın plan seminerindeki konuÅŸmalarının içerik itibarıyla DoÄŸan'ın konuÅŸmasına paralellik arz ettiÄŸi ve benzer mahiyette olduÄŸu, sanıkların rütbeleri, emir ve komutaları altındaki birliklerin sayı ve imkanları ile sahip oldukları araç ve gereç bakımından atılı suçlamayı gerçekleÅŸtirmeye elveriÅŸli imkanlar içinde bulundukları anlaşılmıştır."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.