Sosyal Medya

Güncel

Davutoğlu bugün istifasını sunuyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün bir araya gelmesi bekleniyor...



BaÅŸbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, DavutoÄŸlu, seçim sonuçlarının ardından parti genel merkezinde yoÄŸun bir mesaiye baÅŸladı.

Haber7.com'da yer alan bilgide; Bakanlar Kurulu üyeleri ve partisinin MYK üyeleriyle dün saat 12.00'de bir araya gelen DavutoÄŸlu, toplantıda seçim sonuçlarını deÄŸerlendirdi.

Ä°STÄ°FASINI VERECEK

Dün akÅŸam saatlerinde görüÅŸmesi planlanan BaÅŸbakan DavutoÄŸlu ile CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan görüÅŸmesi bugüne kaldı.

ErdoÄŸan'ın DavutoÄŸlu'nu kabulünde BaÅŸbakan DavutoÄŸlu'nun “usülen” istifa edeceÄŸi kaydedildi. Her seçim sonra BaÅŸbakan, CumhurbaÅŸkanı'na istifasını veriyor.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ise YSK'nın resmi sonuçları açıklanıncaya kadar DavutoÄŸlu'nun BaÅŸbakanlık görevini sürdürmesini isteyecek. ErdoÄŸan, resmi sonuçların açıklanmasının ardından da hükümet kurma görevini DavutoÄŸlu'na verecek.

TEK TEK GÖRÜÅžMELER YAPACAK

DavutoÄŸlu, bakanlar ile partisinin MYK ve MKYK üyeleriyle bugünden itibaren de tek tek görüÅŸecek. Genel Merkez'de gerçekleÅŸecek bu görüÅŸmelerde, gündem yine seçim sonuçları olacak. Söz konusu görüÅŸmelerin belli bir süre devam etmesi öngörülüyor.

3 DÖNEME TAKILANLARLA DURUM DEÄžERLENDÄ°RMESÄ°

Partinin kurullarıyla da bir araya gelecek olan BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, ihtiyaç duyması durumunda, "3 dönem kuralı" dolayısıyla aday olamayan bazı isimlerle durum deÄŸerlendirmesi yapacak.

"YoÄŸun bir istiÅŸare dönemi" geçirecek BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, bu süreçte, seçimde milletin verdiÄŸi mesajın yorumlanmasına, partisinin nasıl bir yol haritası çizmesi gerektiÄŸine yönelik ortak aklın oluÅŸması için herkesi tek tek dinleyecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.