Sosyal Medya

Güncel

Kılıçdaroğlu'ndan sağduyu çağrısı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarının üç muhalefet partisine özel bir sorumluluk yüklediğini vurgulayarak, “Ülkeyi hükümetsiz bırakmak seçmene saygısızlık olur. AK Parti’nin yarattığı sorunları çözmeden seçime gitmek aynı sonucu verir” dedi.



Ortaya çıkan tabloyu deÄŸerlendiren CHP Genel BaÅŸkanı KılıçdaroÄŸlu, ÅŸunları söyledi:

ÇÖZÜM MECLÄ°S’TE

“Seçimler bitti, ÅŸimdi herkesin saÄŸduyuyla hareket etmesinin zamanı. Seçmen ülkenin tüm sorunlarının Meclis çatısı altında çözümü yönünde irade gösterdi. Åžimdi saÄŸduyu içinde karar alma zamanı. Kısır tartışmalara girmekten uzaklaÅŸma zamanı. Ülkeyi hükümetsiz bırakma lüksü kimsede yok; bu, seçmenin tercihine saygısızlık olur. Bu konuda dört siyasi partinin de sorumluluÄŸu var ancak üç muhalefet partisinin sorumluluÄŸu özel. VatandaÅŸa taahhütlerimiz oldu; emekliye iki maaÅŸ ikramiye vermek, asgari ücreti artırmak ve vergi dışı bırakmak, çiftçiye ucuz mazot, seçim barajını düÅŸürmek, darbe ürünü yasaları yok etmek, yasakları kaldırmak, taÅŸeron iÅŸçiliÄŸe son vermek gibi. Bunların hem de bir yıl içinde yapılması gerekir.

VATANDAÅžIN BEKLENTÄ°SÄ°

Türkiye’nin AK Parti hükümetlerinden kaynaklanan çok önemli sorunları var. Dış politikada, ekonomide, yasakların kaldırılmasında, darbe hukukunun yok edilmesinde, sosyal devletin gereklerinin yerine getirilmesinde... Dış dünyanın da seçimlere gösterdiÄŸi yaklaşım böyle. Türkiye’nin bölgede barış eksenli bir dış politikayı uygulamaya koyması lazım, bu ülkemizin ekonomik kalkınması için de son derece önemli ve vatandaşımızın beklentisi de bu yönde.

ERKEN SEÇÄ°M YANLIÅž OLUR

AK Parti’nin yarattığı bu sorunları çözmeden, seçime gitmek çok yanlış olur. Öylesi bir seçim benzer sonuç verir. Åžimdi diyalog ve saÄŸduyulu hareket etme zamanı. Hepimizin görevi yurttaÅŸlarımıza huzurlu, barışın tesis edildiÄŸi bir ülke yaratmaktır.”

Seçim sonuçlarının Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından ilanı, milletvekillerinin mazbatalarını almaları, TBMM BaÅŸkanlık Divanı’nın oluÅŸumuna paralel olarak CHP de Parti Meclisi’ni (PM) toplantıya çağıracak. Seçim sonuçları ayrıntılı olarak deÄŸerlendirilecek hem de Türkiye’nin sorunlarının acilen çözümü ve ülkenin hükümetsiz kalmaması için çaÄŸrı yapılacak. Toplantıda, CHP’nin oluÅŸan siyasi tabloda çözüm için gereken rolü etkin ÅŸekilde yapabilmesi için Kemal KılıçdaroÄŸlu’na olası koalisyon görüÅŸmeleri de dahil olmak üzere yetki verilmesi de bekleniyor.



KAYNAK: Hürriyet 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.