Sosyal Medya

Güncel

KCK'dan olay HDP yorumu

KCK yöneticisi Mustafa Karasu, HDP'nin almış olduğu seçim sonuçlarını değerlendirdi...



Med Nuçe TV'de katıldığı canlı yayında 7 Haziran seçimleriyle ilgili çarpıcı deÄŸerlendirmelerde bulunan KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, "Bazıları HDP'nin barajı aÅŸması için oy vermiÅŸ olabilir. Bu emanet deÄŸildir. Öyle emanet oylardan falan bahsetmemek gerekir. HDP seçime ilkeleriyle girdi ve HDP'nin ilkeleri oy kazandı," dedi.

AK Parti açısından zaten bir "çözüm süreci"nin olmadığını söyleyen Karasu, bundan sonraki hükümetleri kast ederek "Önder Apo bir süreç baÅŸlattı, AKP girmemiÅŸti. Artık bundan sonra kim gelirse gelsin "çözüm süreci"ne girmek zorunda kalacak" dedi.

TBMM'YE GÄ°REN MÄ°LLETVEKÄ°LLERÄ°NÄ°N TAM LÄ°STESÄ°

Baskılar olmasa HDP'nin yüzde 15'i de aÅŸabileceÄŸini iddia eden Karasu, önyargıların kırılması durumunda ise HDP'nin yüzde 30'lara ulaÅŸabilecek bir potansiyel oluÅŸturabileceÄŸini öne sürdü.

DERSÄ°M'DE "1938 TRAVMASI" BÄ°TMÄ°ÅžTÄ°R

HDP'nin Tunceli'de her iki milletvekilliÄŸini kazanmasına da deÄŸinen Mustafa Karasu, Tunceli'de iki milletvekili çıkmasını "Alevilerin tutumu" olarak deÄŸerlendirdi ve ÅŸöyle devam etti: "Kürt Özgürlük Hareketi olarak Dersim'i çok önemsiyoruz. Bu, Dersim'in kendi kimliÄŸine sahip çıkmasıdır. Artık Dersim 1938 travmasını atlatmıştır diye biliriz. Dersim'deki tüm sol gruplara teÅŸekkür ediyoruz"

PARTÄ° OLARAK SEÇÄ°ME GÄ°RÄ°LMESÄ° ÖCALAN'IN ISRARIYDI

HDP'nin parti olarak seçime girmesinin Öcalan'ın ısrarı olduÄŸunu belirten Karasu, "Israrla parti amblemi ile seçime girilmesini istedi." dedi.

"EMANET OYLAR FALAN YOKTUR"

HDP'nin baÅŸarısının "sol ittifak"ın ve birçok etnik grubun baÅŸarısı olduÄŸunu belirten Karasu, DemirtaÅŸ'ın "Bize inanarak hangi gerekçeyle bize oy vermiÅŸ olursa olsunlar, hiç kimseyi mahcup etmeyeceÄŸiz. Bize emaneten oy vererek HDP'nin demokratik siyasetin önünü açmak isteyenleri de mahcup etmeyeceÄŸiz" sözlerini de eleÅŸtirdi.

"Åžunu da söyleyelim emanet oylar falan yoktur" diyen Karasu ÅŸöyle devam etti:

"HDP'liler de bunu yanlış deÄŸerlendiriyor. Her parti yeni seçmenler kazanabilmek için seslenmiyor mu. Herkes birbirinden oy alabilmek için seçime girmiyor mu? Mesela Alevilerin oyu emanet deÄŸildir. Aleviler seçim bildirgesine oy vermiÅŸtir. Bu nereden çıktı anlayamadım.

Bazıları HDP'nin barajı aÅŸması için oy vermiÅŸ olabilir. Bu emanet deÄŸildir. Öyle emanet oylardan falan bahsetmemek gerekir. HDP seçime ilkeleriyle girdi ve HDP'nin ilkeleri oy kazandı."

"MHP DE ARTIK BUNU GÖRECEKTÄ°R"

MHP'nin aldığı sonuçlara da deÄŸinen Karasu, "MHP de bu tablodan sonra ÅŸunu görecektir. Türkiye'de artık Kürt sorunu çözülmeden birlik olmayacaktır. Türkiye demokratikleÅŸmek istiyor."

"NASIL BÄ°R ERMENÄ°'DÄ°R ANLAYAMADIK"

HDP'nin birçok inanç ve etnik gruptan aday göstermesinin AK Parti'yi de etkilediÄŸini ve AK Parti'nin bu yüzden de Ermeni aday göstermek zorunda kaldığını iddia eden Karasu, "HDP Ermeni aday gösterdiÄŸi için "Ermeni lobisi" deyip duran AKP de Ermeni aday göstermek zorunda kaldı. Ä°ÅŸte o Markar Esayan... Nasıl bir Ermenidir onu da anlayamadık."

KOALÄ°SYON OLUR MU

Olası koalisyon senaryolarını da deÄŸerlendiren Karasu "Türkiye'de siyasi partilerin ve farklı düÅŸüncelerin yan yana yaÅŸamaya ihtiyacı var. Bu AKP'de yok" dedi. CHP ile HDP'nin koalisyon yapabileceÄŸini belirten Karasu, Ancak milletvekili sayısının yetmediÄŸini, MHP'nin bu koalisyona destek verme ihtimalinin ise çok zayıf olduÄŸunu belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.