Sosyal Medya

Güncel

Amasya maden ocağında göçük: 1 ölü

Amasya'nın Suluova İlçesi'nde maden ocağında meydana gelen göçükte 1 işçi hayatını kaybetti, 1 işçi de yaralandı.



Kaza bu gece saat 23.00 sıralarında Amasya'nın Suluova Ä°lçesi'nde meydana geldi. Ä°lçeye 3 kilometre uzaklıkta bulunan Polat MadenciliÄŸe ait kömür ocağında iddiaya göre,  yağış sonrası yumuÅŸağın zeminin kayması sonucu göçük meydana geldi. YaÅŸanan kazada 41 yaşındaki Zeki EÅŸe isimli iÅŸçi hayatını kaybetti.

Hüseyin Kaymaz isimli bir iÅŸçi ise yaralandı. Ä°hbar üzerine bölgeye çok sayıda saÄŸlık ekibi ve afad ekipleri sevk edildi. Maden ocağı hemen boÅŸaltıldı. Zeki EÅŸe'nin cansız bedeni ekipler tarafından alınıp morga kaldırılırken yaralı Hüseyin Kaymaz ise Amasya Åžerefeddin SabuncuoÄŸlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. SaÄŸlık durumunun iyi olduÄŸu belirtildi.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Suluova Kaymakamı Hayatı TaÅŸdan, malzeme kayması sonucu göçük meydana geldiÄŸini belirterek, "Maalesef bir iÅŸçimiz hayatını kaybetti. Bir kiÅŸi de yaralı.

Yaralı iÅŸçimizin saÄŸlık durumu iyi. Maden ocağının faaliyetini hemen durduruldu. Ä°çeride ÅŸuan için mahsur kalan kimse yok. Adli ve idari soruÅŸturma baÅŸlatıldı. Teknik konularla ilgili ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Bölge kontrol altında alındı" dedi.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.