Sosyal Medya

Güncel

Şahin: Farklı bir süreç başladı

AK Parti'nin önde gelen isimlerinden Mehmet Ali Şahin, seçim sonuçlarının "farklı bir süreci" başlattığını söyledi. Partisinin sorumlu davranıp istişareleri sürdüreceğini ifade etti. Başbakan Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmesi ise bugün.



AK Parti'nin Siyaset ve Hukuk Ä°ÅŸlerinden Sorumlu Genel BaÅŸkan Yardımcısı Mehmet Ali Åžahin, partide seçim sonuçlarına iliÅŸkin açıklama yaptı. Genel BaÅŸkan Ahmet DavutoÄŸlu'nun, Bakanlar Kurulu üyeleri ve partinin MYK üyeleriyle yaptığı toplantıdan çıkıp gazetecilere konuÅŸan Åžahin'in sözleri ÅŸöyle:

"Sonuçlar farklı bir sürecin baÅŸladığını gösteriyor bize. AK Parti olarak bu süreçte de sorumlu davranacağız. Halkımız müsterih olsun. AK Parti olarak bu yeni süreçte de Türkiye’nin son seçimlere göre de en büyük ve güçlü partisi olarak ülke menfaatlerini ön planda tutuma politikamızı devam ettireceÄŸiz."

"Ä°stiÅŸare çalışmalarımız ve yol haritası çalışmalarımız sürüyor ve sürecek. ÇarÅŸamba MKYK, PerÅŸembe de geniÅŸletilmiÅŸ il baÅŸkanları toplantısı yapmayı planlıyoruz. Önümüzdeki hafta da yeni vekillerle bir araya geleceÄŸiz."

Åžahin koalisyon ve erken seçim çalışmalarıyla ilgili sorulara ise cevap ermedi.

AK Parti 'mesajı' masaya yatırdı

AK Parti yönetimi 7 Haziran Genel Seçimi'nin sonuçlarını geniÅŸ katılımlı bir toplantıda deÄŸerlendirdi. Toplantı saat 11:00'de AK Parti Genel Merkezi'nde baÅŸladı ve yaklaşık 9 saat sürdü. Toplantıya Bakanlar Kurulu üyeleri, genel baÅŸkan yardımcıları ile kadın ve gençlik kolları baÅŸkanlarının oluÅŸturduÄŸu Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri katıldı.

Toplantıda yüzde 40,8'e düÅŸen AK Parti oyları ve bunun sonucu olarak alınan 258 milletvekilliÄŸinin ortaya çıkardığı tablo deÄŸerlendirildi. AKP tek başına hükümet kurmak için gerekli olan 276 oyun altında kaldı. Ortaya çıkan sonuç koalisyon ya da bir azınlık hükümeti ile gidilecek erken seçim.

Davutoğlu başkanlığındaki toplantıda koalisyon olasılıklarının değerlendirilmiş olması da bekleniyor.

Bire bir görüÅŸmeler baÅŸlıyor

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ile BaÅŸbakan DavutoÄŸlu Salı günü saat 16.00'da CumhurbaÅŸkanlığı Sarayı'nda bir araya gelecek. Prosedür gereÄŸi görüÅŸmede DavutoÄŸlu, ErdoÄŸan'a istifasını sunacak. Teamüllere göre YSK sonuçları açıklanıp, ErdoÄŸan yeni hükümeti kurma görevini verene kadar DavutoÄŸlu'nun görevi sürdürmesi bekleniyor.

DavutoÄŸlu artık bire bir istiÅŸare sürecine baÅŸlayacak ve Salı gününden itibaren parti genel merkezinde Bakanlar Kurulu, MYK ve MKYK üyeleriyle bire bir görüÅŸecek. AK Parti kaynakları, DavutoÄŸlu'nun üç dönemlikler olarak adlandırılan, partinin tüzüÄŸü gereÄŸi bu dönem milletvekilliÄŸi listesinde yer almayan eski milletvekillerinin de görüÅŸlerini alacağını söyledi. Kaynaklar DavutoÄŸlu'nun Yüksek Seçim Kurulu kesin sonuçları açıklayana kadar istiÅŸare sürecinin devam edeceÄŸini belirtti.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.