Sosyal Medya

Coğrafyamız

Barzani, HDP'yi bağrına bastı

KBY Başkanı Mesut Barzani, Türkiye'de gerçekleştirilen 25. Milletvekili Genel Seçimi sonuçları nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.



Barzani, IKBY BaÅŸkanlığının resmi internet sitesinde yayımlanan kutlama mesajında, Türkiye halkı ve tüm siyasi tarafları kutlayarak, "Bu ÅŸekilde bir seçimin gerçekleÅŸmiÅŸ olması, Türkiye demokrasisinin ne kadar geliÅŸtiÄŸinin bir ispatıdır" dedi.

Türkiye'de ilk defa Kürtler tarafından oluÅŸturulmuÅŸ bir siyasi partinin meclise girmesinde büyük mutluluk duyduÄŸunu ifade eden Barzani, "Türkiye'de demokratik bir ortamda gerçekleÅŸen milletvekili seçimlerinden baÅŸarı elde eden tüm siyasi partilerle Türkiye halkını kutluyorum. Bu ÅŸekilde bir seçimin gerçekleÅŸmiÅŸ, Türkiye demokrasisinin kadar geliÅŸtiÄŸinin bir ispatıdır. Türkiye tarihinde ilk kez bir Kürt partisinin, kurumsal kimliÄŸiyle meclise girmesinin de barış ve istikrarın korunması ve ileriye götürülmesine vesile olacağına inanıyorum. Bu yüzden HDP'nin eÅŸ baÅŸkanları ve parti üyelerini kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Barzani, Türkiye'deki barış sürecine daha önce olduÄŸu gibi yine destek vermeye devam edeceklerini ve sorunların çözümüne kendilerince yardımcı olabileceklerini sözlerine ekledi.

Bu arada IKBY BaÅŸkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kürdistan Yurtseverler BirliÄŸi (KYB) BaÅŸkan Yardımcısı Kosret Resul de bir tebrik mesajı yayınlayarak HDP'yi kutladı. Resul mesajında, "KYB ve diÄŸer arkadaÅŸlarım adına, Türkiye'deki seçimlerde elde ettikleri baÅŸarıdan dolayı HDP'yi kutluyorum. Onların baÅŸarısını, kendi baÅŸarımız olarak görüyoruz" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.