Sosyal Medya

Güncel

Yemin töreni ne zaman yapılacak?

TBMM Genel Sekreteri Neziroğlu, "YSK Başkanı 'sonuçların açıklanması 11-12 gün sürer' dedi. Dolayısıyla biz 19-20 Haziran gibi ant içme töreninin gerçekleşmesini bekliyoruz" dedi.



TBMM Genel Sekreteri Ä°rfan NeziroÄŸlu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) BaÅŸkanı Sadi Güven'in "milletvekili seçim sonuçlarının açıklanmasının 11-12 gün süreceÄŸini" açıkladığını anımsatarak, "Dolayısıyla biz 19-20 Haziran gibi ant içme töreninin gerçekleÅŸmesini bekliyoruz" dedi.

NeziroÄŸlu, yeni milletvekillerinin kayıt iÅŸlemlerinin yapılacağı TBMM Åžeref Holü'nde "kayıt süreci ve sonrasındaki iÅŸlemler ile TBMM BaÅŸkanı ve BaÅŸkanlık Divanı seçimleri" hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu. NeziroÄŸlu, TBMM Ä°dari TeÅŸkilatı olarak 25. Dönem için hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.

Son kontrollerini yaptıklarını ve bugünden itibaren de milletvekillerini beklediklerini belirten NeziroÄŸlu, görevlilerin, il seçim kurulundan mazbatasını alarak Meclis'e gelen milletvekilini kampüsün üç dış kapısında karşılayacağını söyledi. NeziroÄŸlu, milletvekillerinin kaydın yapılacağı ÅŸeref holünde de çiçek ve çikolata ile karşılanacağını kaydetti.

Kayıt süreci

NeziroÄŸlu, daha sonra milletvekillerinin mazbatalarının teslim alınacağını ifade ederek, "Milletvekillerinin doldurması gereken formları biz daha önce valiliklere göndermiÅŸtik, milletvekilleri o formları burada teslim edecek. EÄŸer eksiklikler varsa onlar tamamlanacak. Daha sonra milletvekillerinin Genel Kurul'daki oylama ve yoklama için parmak izleri alınacak, banka hesabı açılacak, araç kartları için bilgiler alınacak. Milletvekili rozeti de alabilecek" dedi.

Geçen dönemden farklı olarak bu dönem farklı bir uygulamalarının olduÄŸunu belirten NeziroÄŸlu, "Yeni oluÅŸturduÄŸumuz stantlarda milletvekillerine 'yasama el kitabı' ve 'milletvekili danışmanın el kitabı' gibi, hem yasama denetim süreçlerini anlatan hem de idari teÅŸkilat faaliyetlerinden bahseden bazı kitapları takdim edeceÄŸiz. Milletvekillerimiz ek bilgi almak isterse, stantlarda arkadaÅŸlarımız hazır olacak. Kanunlar ve Kararlar BaÅŸkanlığı'nda yasama uzmanı arkadaÅŸlar, Basın Yayın ve Halkla Ä°liÅŸkiler stantında görevli arkadaÅŸlar, baÅŸhekimlikte görevli arkadaÅŸlar, AraÅŸtırma Hizmetleri BaÅŸkanlığı'nda görevli arkadaÅŸlar milletvekillerini bilgilendirecek. Daha sonra fotoÄŸraf çekimi olacak. Böylece buradaki kayıt süreci tamamlanmış olacak" diye konuÅŸtu.


AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.