Sosyal Medya

Dünya

İngiltere'den Rusya'ya karşı ABD füze üssü

İngiltere, Rusya'dan gelebilecek tehlikelere karşı ABD'ye nükleer füze konuşlandırma izni verebilir



Ä°ngiltere, Rusya'nın kilit bölgelerinden Kaliningrad'daki askeri gücünü artırmasından duyduÄŸu endiÅŸe sonucu  ABD'ye topraklarında nükleer füze konuÅŸlandırması için izin verebileceÄŸini açıkladı. Ä°ngiltere DışiÅŸleri Bakanı Philip Hammond, Rusya'dan gelebilecek tehditlere karşı güvenlik önlemi olarak bu kararı alabileceklerini söyledi.

Kırım Haber Ajansı'nın haberine göre, Ä°ngiltere’de Amerikan nükleer füzelerini konuÅŸlandırılması konusunda açıklama yapan Hammond, “Rusya’ya kırmızı çizgiyi geçmesıne izin vermeyeceÄŸimize dair net sinyal vermemiz gerekiyor” dedi. Rusya’nın Kaliningrad bölgesinde füzelerin yerleÅŸtirerek Rus ordusunun aktifliÄŸini artırmasının, Ä°ngiltere için endiÅŸe verici iÅŸaret olduÄŸunu kaydeden Hammond, Batılı ülkelerin gereksiz provokasyonlar yapmaması gerektiÄŸini söyledi.

Hammond, Ä°ngiltere’de nükleer füzeleri konuÅŸlandırma konusunun varsayımsal olduÄŸunu ifade etti.

KALÄ°NÄ°NGRAD NEDEN ÖNEMLÄ°?

Rusya'nın en güçlü savunma noktalarından olan Kaliningrad'da 3 hava üssü, binlerce asker ve Rusya'nın Baltık filosu konuÅŸlandırılmış durumda. Kaliningrad ayrıca iki NATO üyesi Polonya ve Letonya'nın arasında bulunması nedeniyle de özel önem taşıyor.

NATO ülkelerinin 5 Haziran'da baÅŸlattığı Baltops 15 adlı askeri tatbikata yaklaşık 50 savaÅŸ gemisi ve denizaltı katılacak.

Ä°ngiltere, en büyük helikopter taşıyıcısı HMS Ocean gemisini, yaklaşık 80 kiÅŸilik mürettebatıyla birlikte tatbikata yollama kararı aldı. Baltops 15' tatbikatının amacının ‘NATO ülkelerinin savaÅŸa hazırlık durumunu test etmek ve Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırgan tutumu nedeniyle Baltık ülkelerine güven vermek' olduÄŸu belirtiliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.