Sosyal Medya

Güncel

TEOG sonuçları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığınca TEOG kapsamında 8'inci sınıflara yönelik düzenlenen 2. dönem merkezi ortak sınav sonuçları açıklandı. Öğrenciler, sonuçları "e-okul" sistemi üzerinden öğrenebilecek.



Milli EÄŸitim Bakanlığınca (MEB), Temel EÄŸitimden OrtaöÄŸretime GeçiÅŸ Sistemi(TEOG) kapsamında, 29-30 Nisan 2015'de ve 16-17 Mayıs 2015'de gerçekleÅŸtirilen 8. sınıflar 2. dönem ortak sınavları 100 tam puan üzerinden deÄŸerlendirildi. Sınav sonuçları, yazılı olarak öÄŸrencilere gönderilmeyecek, "e-okul" sistemine iÅŸlenecek.

MEB, liselere giriÅŸ için yapılan TEOG sistemi kapsamında, okullara yerleÅŸtirmede bu yıl bir dizi yeniliÄŸe gidecek.

Bakanlığın hazırladığı "e-kılavuz"a göre, 8. sınıfta öÄŸrenim gören ve tercihte bulunan tüm öÄŸrencilerin ortaöÄŸretim kurumlarına yerleÅŸtirme iÅŸlemleri, tercihleri doÄŸrultusunda, okul kontenjanlarına göre YerleÅŸtirmeye Esas Puan (YEP) üstünlüÄŸü esas alınarak yapılacak.

ÖÄŸrencilerin liselere yerleÅŸtirme iÅŸlemleri için 6-16 Temmuz'da saat 13.00'e kadar tercihler alınacak.

YerleÅŸtirme sonuçları, 14 AÄŸustos'ta ilan edilecek. YerleÅŸtirmeye esas nakil tercih baÅŸvuruları, 3 dönem halinde yapılacak. Buna göre, ilk nakil baÅŸvuruları, 17-21 AÄŸustos'ta yapılacak ve sonuçları 24 AÄŸustos'ta açıklanacak. Nakil tercihlerinde 2. dönem baÅŸvuruları ise 24-28 AÄŸustos'ta yapılacak ve sonuçlar 31 AÄŸustos'ta duyurulacak. 3. dönem yerleÅŸtirmeye esas nakil tercih baÅŸvuruları da 31 AÄŸustos-4 Eylül'de yapılacak ve sonuçlar 7 Eylül'de açıklanacak.

 


AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.