Sosyal Medya

Güncel

Silahlı tehdit sandığa yansıdı

Terör örgütü PKK tehdidiyle Güneydoğu'da halkı kıskaca alan HDP sandıkta amacına ulaştı. Tehdit siyaseti en çok Diyarbakır'da kendini gösterdi.



Diyarbakır'da 2011 seçimlerinde yüzde 49 oranında oy alan AK Parti'nin oyları bu kez yüzde 15'lere indi. 

GAZÄ°ANTEP

Gaziantep'te HDP'nin barajı aÅŸmasıyla partilerin sandalye sayısında büyük deÄŸiÅŸiklik oldu. 2011 seçimlerinde yüzde 61'lik oyla 9 millitvekili çıkaran AK Parti son seçimde yüzde 47'lik oy oranıyla 6 milletvekili çıkardı. CHP'nin oy oranı düÅŸtü ancak milletvekili sayısı deÄŸiÅŸmeyerek 2'de kaldı. Kentte MHP ve HDP büyük sürpriz yaptı. MHP yüzde 9 olan oy oranını ikiye katlayarak yüzde 18'le milletvekili sayısını 1 artırıp 2 vekil çıkardı. En büyük sürpriz HDP'den geldi. Gaziantep'te geçmiÅŸ seçimlerde çok az sayıda oy oranına sahip olan HDP ilk kez 2 milletvekili çıkardı.

DÄ°YARBAKIR

Diyarbakır'da ibre HDP'ye kaydı. AK Parti geçtiÄŸimiz seçimde 5 milletvekili çıkardığı kentte bu seçim 1 milletvekili çıkardı. HDP ise 10 milletvekili çıkardı.

MARDÄ°N

Mardin'de AK Parti'nin vekil sayısı 3 HDP'nin desteklediÄŸi bağımsızların da sayısı 3'tü. Son seçim HDP vekil sayısını 5'e çıkarırken AK Parti 1'de kaldı.

ADIYAMAN

Adıyaman'da AK Parti milletvekili sayısı deÄŸiÅŸmeyerek 4 oldu. Geriye kalan tek milletvekili ise CHP'den HDP'ye geçti.

SÄ°Ä°RT

2011 seçimlerinde AK Parti 2, 1 de BDP destekli bağımsız aday çıkaran kent bu seçimde tam tersi bir tablo oluÅŸturup HDP'den 2 vekil AK Parti'den ise 1 milletvekili çıkardı.

KÄ°LÄ°S

AK Parti'nin 2011'de 2 olan vekil sayısı 1'e düÅŸtü. DiÄŸer sandalyeyi ise MHP aldı.

BATMAN

Kentte 2011'DE AK Parti 2, 2 de bağımsız aday çıkmıştı. Son seçimde ise HDP, 3 AK Parti ise 1 milletvekili çıkardı.

ÅžANLIURFA

Åžanlıurfa'da 10 milletvekili çıkaran AK Parti'nin sandalye sayısı bu seçim 7'ye düÅŸtü. HDP ise 5 milletvekili çıkardı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.