Sosyal Medya

Güncel

Kılıçdaroğlu istifadan vazgeçti

Seçim öncesi yüzde 26'nın altında oy alması halinde istifa edeceğini belirten Kılıçdaroğlu sonuçlar karşısında istifayı gerektirecek bir durum olmadığını savundu



CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, partisinin aldığı oy oranını yeterli bularak istifa etmesini gerektirecek bir sonuç olmadığını savumdu. KılıçdaroÄŸlu, seçimlerden önce yüzde 26'nın altında oy alması halinde istifa edeceÄŸini söylemiÅŸti.

Seçimi kaybeden liderlerin istifa etmesi geleneÄŸi bu seçimlerden önce sıkça dile getirildi. CHP Lideri KılıçdaroÄŸlu, seçimlerde oy hedefinin yüzde 35 olduÄŸunu ve yüzde 26'nın altında oy alırsa istifa edeceÄŸini söylemiÅŸti.

Sandıkların tamamı açıldıktan sonra CHP'nin oy oranı yüzde 24,96 oldu. KılıçdaroÄŸlu dün akÅŸam saatlerinde yaptığı konuÅŸmada ise partisinin düÅŸen oylarından çok AK Parti'nin oylarına deÄŸini ve zafer kazandıklarını öne sürdü. KılıçdaroÄŸlu, istifayı gerektirecek bir durum olmadığını savundu.

Öte yandan BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu da 9 Mayıs'ta Hatay'da partisinin seçim mitinginde, “Hatay'dan bütün milletimin huzurunda meydan okuyorum. 8 Haziran sabahı eÄŸer Ak Parti iktidarını devam ettiremez en büyük parti olmaz, seçimi kazanamazsa, ben 8 Haziran günü istifa edeceÄŸim. Peki KılıçdaroÄŸlu böyle diyebiliyor mu? Bahçeli diyebiliyor mu? O son günlerde çok konuÅŸan DemirtaÅŸ diyebiliyor mu? Niye diyemiyor. Çünkü iktidar olamayacaklarını biliyorlar. Millet onlara iktidar verir mi? Verir mi? Ä°ÅŸte meydan okuyorum. Ä°ngiltere'de seçimi kaybeden partilerin üçünün de lideri istifa etti. Bahçeli 12 seçim kaybetti. Hala yerinde. KılıçdaroÄŸlu 5 seçim kaybetti hala yerinde. Yuhalamayın ama bilin" diye konuÅŸmuÅŸtu.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.