Sosyal Medya

Güncel

Bahçeli koalisyona kapıları kapattı, erken seçim istedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim sonuçlarının ardından yaptığı ilk açıklamada koalisyon hükümetleri içinde yer almayacağını açıkladı.



MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli, "MHP ÅŸerefi ve haysiyeti ile ilkeli ve dürüst davranışıyla çok güzel ve Meclis'te denetimi alan bir anamuhalefet partisi görevini üstlenmeye hazırdır" dedi.

Bahçeli'nin konuÅŸmasının önemli satırbaÅŸları ÅŸöyle:

ElveriÅŸsiz ÅŸartlara raÄŸmen milletimizin iradesi tezahür etmiÅŸtir. Bu kapsamda genel seçimlerin sonuçları belli olmuÅŸtur. MHP, milli iradenin düÅŸüncesine saygı duymaktadır. Türkiye hür hiradesini sandıkta göstermiÅŸtir.

'AK PARTÄ° Ä°ÇÄ°N SONUN BAÅžLANGICI'

7 Haziran'ın ilk sonucu hiçbir partinin tek başına hükümet kuracak bir çoÄŸunluÄŸa sahip olamadığıdır. AK Parti iktidarı için sonun baÅŸlangıcı görünmüÅŸtür. Milli iradeyi karartmaya, demokrasiyi çarpıtmaya yönelik her türlü operasyonun tutmayacağı gerçektir. AK Parti devletin tüm imkanlarını pervasızca kullanmıştır. TRT, yandaÅŸ medya AK Parti için seferber edilmiÅŸtir. Hazine kaynakları ziyan edilmiÅŸtir.

"CUMHURBAÅžKANI ERDOÄžAN Ä°STÄ°FAYI DÜÅžÜNMELÄ°DÄ°R"

Haksızlık, usulsüzlük, eÅŸitsizlik hiçbir dönemde olmadığı kadar olmuÅŸtur. Yalan, riya iftira hiç bu kadar hakimiyet kurmamıştır. Demokrasinin ruhu gasp edilmiÅŸtir. Hepsinden önemlisi Recep Tayyip ErdoÄŸan cumhurbaÅŸkanı olduÄŸunu unuturcasına meydanlara çıkmıştır. Türkiye, tarafsızlığını ihlal eden cumhurbaÅŸkanı profili ile ilk kez karşılaÅŸmıştır. ErdoÄŸan'ın baÅŸkanlık propagandası milletimizden ilgi görmemiÅŸtir. AK Parti'deki ciddi erimenin en büyük sebebi yasa ve anayasa tanımaz seviyesiz uslübu olmuÅŸtur. ErdoÄŸan acı bir kayıp almıştır. Açılış kisvesi altında mitingler düzenleyip AK Parti'ye oy isteyen ErdoÄŸan kaybetmiÅŸ ve miladını doldurmuÅŸtur. ErdoÄŸan görevine devam edecekse ya anayasal sınırlarda kalmalı ya da istifayı düÅŸünmelidir.

"DAVUTOÄžLU KENDÄ°NÄ° GÖZDEN GEÇÄ°RMELÄ°DÄ°R"

Siyasi isktrarın saÄŸlanabilmesi için ErdoÄŸan'ın devre dışı kalması demokratik bir zorunluluktur. DavutoÄŸlu da kendini gözden geçirecektir. Milletimizin toparlanması ve yüklerinden kurtulması acilen temin edilmelidir.

"DEMOKRASÄ° RAYINDAN ÇIKMIÅžTIR"

DeÄŸerli basın mensupları; malesef demokrasi rayından çıkmıştır. Barış ortamı yaralıdır. Türkiye belirsizliÄŸin koyulaÅŸtığı bir dönemdedir. Türk milleti AK Parti'den tamamen kurtuluÅŸ sürecini baÅŸlatmıştır. Bu olumsuzlullara raÄŸmen MHP oyunu yüzde 33 arttırmıştır. Milletvekili sayımıza 31 ilave olmuÅŸtur. Gücümüze güç eklenmiÅŸtir. MHP adım adım hedefine ilerlemektedir. Hiçbir engel yolumuza çıkamayacaktır.

"YENÄ° BÄ°R DÖNEM BAÅžLAMIÅžTIR"

Bugün Türkiye için yeni bir dönem baÅŸlamıştır. Milliyetçi irade etkin bir ÅŸekilde Meclis'te temsil edilecektir. MHP halkımızın birliÄŸini koruma ve güvencesini koruma konusunda her zamankinden azimlidir. Fedakar teÅŸkilat mensuplarımıza teÅŸekkür ediyorum. Partilerimizden desteklerini esirgemeyen vatandaÅŸlarımıza ÅŸükranlarımızı sunuyorum.

Televizyonlarda uzun süredir araÅŸtırmacı yazar ve düÅŸünür olarak Türkiye'yi yönlendirmeye gayret gösterenler daha seçim sonuçları henüz netleÅŸmeden veya genel bir kanaat oluÅŸmadan tek başına AK Parti'nin tek başına iktidar olamayacağını varsayarak tartışma baÅŸlatmak istemiÅŸlerdir. Sabaha kadar seçim sonuçları üzerindeki yorumlardan ziyade bu koalisyonlar konuÅŸulacaktır.

Türkiye'de anayasa geçerlidir. Seçimlerde eÄŸer tek başına bir siyasi parti olmuyor ise, ülkeyi iktidarsız bırakmamak için diÄŸer siyasi partilerle birlikte nasıl çalışılacağına dair geçmiÅŸte kazanılan tecrübeler vardır. CumhurbaÅŸkanı, önce milletvekili olan bir kiÅŸiyi görevlendirebilir. DavutoÄŸlu'nun çalışmaları baÅŸlatması gerekir. Bu çalışmalar baÅŸlamadan ÅŸunlarla ÅŸu koalisyon olsun diye ülkeyi karşı karşıya bırakmak doÄŸru olmaz.

KOALÄ°SYONA KAPILARI KAPATTI

Tek başına siyasi iktidar oluÅŸmamış ise koalisyon gerekliyse ülkeyi istikrarsızlığa sevk etmemek için bir koalisyona ihtiyaç duyuluyorsa bu koalisyonun uyumlu bir koalisyon olması gerekmektedir. Çözüm sürecinin bir kanadı yüzde 10 barajını aÅŸmak suretiyle Meclis'te bulunmaktadır.

Birinci koalisyon baÅŸlangıctan bu yana birliktelikleri devam eden AK Parti ve HDP arasında olmalıdır. AK Parti ve HDP arasındaki örtülü iÅŸbirliÄŸini kamufle etmek, gizlemek koalisyon arayışlarıyla Türkiye'yi erken seçime mecbur bırakacak bir dayatmaya kalkmak siyasi ahlaksızlıktır.

Ä°kinci olarak çözüm süreciyle ilgilenen Türkiye'de ileri demokraside olan siyasetini sürdüren bir koalisyonunu düÅŸünmeniz takdirde ikinci bir koalisyon olarak AK Parti CHP ve HDP'yi bir araya getirebilirsiniz.

Bunları ÅŸuan gayri resmi rakamlarla ifade edersek AK Parti ve HDP koalisyonu toplam 337 milletvekiline dayalı güven oyu alabilecek, anayasa üzerinde deÄŸiÅŸiklik yapabilecek bir koalisyon modeli olabilir. Ä°kinci modeli esas alacaksanız; AK Parti, CHP ve HDP'yi. 469 yani toplam yüzde 78,9 oranlı geniÅŸ tabanlı bir koalisyon içerisinde MHP ÅŸerefi ve haysiyeti ile ilkeli ve dürüst davranışıyla çok güzel ve Meclis'te denetimi alan bir anamuhalefet partisi görevini üstlenmeye hazırdır.

EÄŸer bunların hiçbirisinden sonuç alınamıyorsa, Türkiye'yi AK Parti'nin azınlığına mahkum etmeye de kimsenin hakkı yoktur. En erken seçim ne zaman olacaksa o zaman seçim olsun.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.