Sosyal Medya

Dünya

Netanyahu bakasının üstlendiği saldırı için Hamas'ı suçladı

İsrail başbakanı Netanyahu, atılan roketleri başka bir örgüt üstlendiği halde Hamas'ı suçlamaya devam etti



Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu, "Gazze’den atılan roketlerden" Hamas’ı sorumlu tuttuklarını söyledi.

Netanyahu, kabine toplantısında, dün Gazze’den Ä°srail’e atıldığı iddia edilen roketle ilgili açıklamalarda bulundu. Saldırılardan Hamas’ı sorumlu olduÄŸunu öne süren Netanyahu, ÅŸunları kaydetti:

“Uluslararası toplumdan bu saldırıları kınayan bir açıklama duymadım. BirleÅŸmiÅŸ Milletlerden de bir ÅŸey söylenmedi. Kendimizi savunma hakkımızı tüm gücümüzle kullandığımızda da bu sessizliÄŸin devam edip etmeyeceÄŸini görmek ilginç olurdu. Åžu noktada açık olalım; Dünyada yayılan iki yüzlülük ellerimizi baÄŸlamayacak ve Ä°srail vatandaÅŸlarını korumamızı engellemeyecek. Nitekim harekete geçtik ve geçeceÄŸiz. Gazze’den topraklarımıza atılan roketlerden Hamas’ı sorumlu tutuyoruz.”

Ä°srail’e yönelik boykot giriÅŸimlerine de deÄŸinen Netanyahu, "Ä°srail devletini ve ordunun kendi vatandaÅŸlarını koruma hakkını zedelemeye yönelik boykotlara karşı saldırgan ve savunmacı bir aÄŸ oluÅŸturma çalışmalarının ortasındayız. Ä°srail’e karşı yalan ve boykotla düzenlenen saldırılara karşı, saÄŸ ve sol olarak, birlik olmalıyız” ifadelerini kullandı.

Ä°srail iÅŸgal ordusu Sözcüsü Peter Lerner, dün yaptığı açıklamada Gazze Åžeridi'nden Ä°srail'in güneyine roket atıldığını iddia etmiÅŸti.

Bunun ardından Ä°srail savaÅŸ uçaklarının, Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahya beldesinde Hamas'ın askeri kanadı Ä°zzeddin el-Kassam Tugayları'na ait askeri sahalara saldırı düzenlediÄŸi bildirilmiÅŸti.

Ä°srail'in güneyine dün yapılan roketli saldırıyı Gazze'deki Hamas yönetimine muhalefetiyle tanınan "Åžehid Ömer Hadid Seriyyesi- Beytu'l Makdis" isimli örgüt üstlenmiÅŸti.

Siyasal çizgisini "Selefi" ÅŸeklinde tanımlayan örgüt tarafından yapılan yazılı açıklamada, Ä°srail'in AÅŸkelon (Askalan) kentine KatyuÅŸa-130 tipi bir roket atıldığı belirtilerek, "Bu saldırıyı, Ä°srail hapishanelerinde açlık grevi yapan ve Hamas hapishanelerindeki esir kardeÅŸlerimize hediye ediyoruz" ifadelerine yer verilmiÅŸti.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.