Sosyal Medya

Coğrafyamız

Esed rejiminden vakum bombalı katliam

Suriye'de dört yıldır kendi halkının yaşadığı kentleri bombalayan Esed rejimi, Halep'te yeni bir katliama daha imza attı.



Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Suriye ordusuna ait savaÅŸ uçakları ile helikopterlerin Halep'te yerleÅŸim birimlerine "vakum ve varil bombalarıyla" düzenlediÄŸi saldırılarda 10 kiÅŸinin öldürüldüÄŸü bildirildi.

Sivil savunma yetkililerinden alınan bilgiye göre, orduya ait savaÅŸ uçakları ile helikopterlerin, Halep'in kuzeyindeki Mari ilçesi, Tel Rıfat beldesi ile Telalin köyüne "varil ve vakum bombaları" ile düzenlediÄŸi saldırılarda 10 kiÅŸi öldü, çok sayıda kiÅŸi yaralandı.

AA muhabirine konuÅŸan bir sivil savunma yetkilisi, "Tel Rıfat beldesindeki hava saldırılarında çok sayıda ev yıkıldı veya hasar gördü. Ekiplerimiz yıkılan evlerin enkazından ölü ve yaralıları çıkarttı" dedi.

Öte yandan Halep'in kuzeyindeki yerel aktivistler de Esed güçlerine ait savaÅŸ uçaklarının, muhaliflerin Mari ilçesi çevresinde bulunan cephe hattını bombaladığını belirtti.

Aktivistler, "Terör örgütü DAEÅž'in muhaliflerin denetimindeki bölgelere saldırı baÅŸlatmasının ardından Esed güçleri de kuzeydeki ilçe, belde ve köylere saldırılar düzenliyor. Åžam yönetimine ait savaÅŸ uçakları bir kaç haftadan bu yana Halep ve kırsalındaki pazar yerlerini, çarşı ve otobüs duraklarını bombalamaya baÅŸladı. Halep'in kuzeyinde yaÅŸayan halk, rejimin saldırıları nedeniyle cuma namazına dahi gitmez oldu" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.