Sosyal Medya

Güncel

Ağrı'da halkı tehdit eden 5 kişi tutuklandı

Ağrı'da seçmeni tehdit ettikleri belirtilen 5 kişi tutuklandı.



AÄŸrı'da seçime yönelik halkı tehdit ettikleri ve PKK-KCK terör örgütüne eleman kazandırmaya çalıştıkları belirtilen 5 kiÅŸi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, EleÅŸkirt'te 4, TaÅŸlıçay'da ise 1 kiÅŸi, seçim öncesi vatandaÅŸları tehditle baskı altına almaya çalıştıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

Ä°kametlerindeki aramalarda örgütsel dokümanlar ele geçirildiÄŸi belirtilen ÅŸüphelilerden 4'ü, "Birden fazla kiÅŸi tarafından, silahla kiÅŸinin kendisini tanınmayacak bir hale koyması suretiyle suç örgütlerinin isimlerini kullanarak tehditte bulunmak, silahla neticesi sebebiyle ağırlaÅŸmış yaralama, cebir tehdit veya hile kullanarak silahla ve birden fazla kiÅŸi ile birlikte kiÅŸiyi hürriyetinden yoksun kılma, örgüt faaliyetleri çerçevesinde suç iÅŸleme, suç iÅŸlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" suçlarından çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Patnos ilçesinde ise Emniyet MüdürlüÄŸü Terörle Mücadele Åžubesi ekipleri, PKK-KCK terör örgütüne eleman kazandırmaya çalıştığı belirlenen bir kiÅŸiyi gözaltına aldı. Zanlı, nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Bu arada, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın AÄŸrı ziyareti sırasında eylem yapacaklarına iliÅŸkin bilgiler üzerine de 2 kiÅŸi gözaltına alındı.

AÄŸrı kent merkezi ve DoÄŸubayazıt'ta terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerine yönelik olduÄŸu bildirilen operasyonda ise tutuklu sayısı 14'ten 18'e yükseldi.

Buna iliÅŸkin, Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü Terörle Mücadele Åžube MüdürlüÄŸü ekiplerince, bazı adreslere saldırı düzenleneceÄŸi bilgisi üzerine baÅŸlatılan çalışmada, molotofkokteyli ve havai fiÅŸekli saldırıda bulunduÄŸu kaydedilen bir grup gözaltına alındı.

Operasyonda, bir tabanca, patlayıcı düzeneÄŸi, çok sayıda molotofkokteyli, havai fiÅŸek, el yapımı patlayıcı ve örgüte ait flamalar ele geçirildi. Bu kiÅŸilerden 4'ü daha tutuklandı. Bir zanlı ise adli kontrol ÅŸartıyla serbest bırakıldı.

Aynı operasyonda daha önce de 14 kiÅŸi tutuklanmıştı. Son operasyonlarla AÄŸrı genelinde terör suçlamasından gözaltına alınanlardan 23'ü tutuklanmış oldu.
 

(AA)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.