Sosyal Medya

Dünya

Putin, Çipras'la 'Türk Akımı'nı görüştü

Rusya Devlet Başkanı Putin, Yunan Başbakan Çipras'la bir telefon görüşmesi yaptı, görüşmede 'Türk Akımı' doğalgaz boru hattı üzerinde durulduğu bildirildi.



Rusya Devlet BaÅŸkanı Putin, Yunanistan BaÅŸbakanı Çipras'la telefonda görüÅŸtü. GörüÅŸmede, 'Türk Akımı' doÄŸalgaz boru hattı üzerinde durulduÄŸu bildirildi.

Kremlin Basın SözcülüÄŸünden verilen bilgiye göre Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin, Cuma günü Yunanistan BaÅŸbakanı Alexis Çipras'la, Türkiye üzerinden geçerek Avrupa'ya doÄŸalgaz taşıyacak boru hattı 'Türk Akımı' ile ilgili bir telefon görüÅŸmesi yaptı.

Türk Akımı projesiyle, 2019'dan itibaren Karadeniz'den geçirilerek Türkiye üzerinden Yunan sınırına kadar döÅŸenecek boru hattı ile Rus doÄŸalgazı Güney Avrupa'ya taşınacak. Toplam 1100 km uzunluÄŸundaki boru hattından yıllık 63 milyar metreküp doÄŸalgaz akacak.

Türkiye-Yunanistan sınırında kurulacak bir dağıtım merkeziyle Avrupa ülkelerine dağıtılacak doÄŸalgazın buradan sonraki taşınmasını saÄŸlayacak boru hatları Avrupa tarafından döÅŸenecek.

Kremlin'den yapılan açıklamada, Çipras'ın Moskova ziyareti sırasında, Türkiye ve Yunanistan'da boru hattı temel yapılandırmasıyla ilgili önemli anlaÅŸmaların uygulanması konusunun açıklığa kavuÅŸturulduÄŸu belirtildi. Ayrıca Çipras ve Putin'in 18-20 Haziran tarihleri arasında Petersburg'da yapılacak Ekonomi Forumunda biraraya gelecekleri bildirildi.

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.