Sosyal Medya

Dünya

Rusya'dan 'NATO'ya saldırmayacağız' sözü

Rusya Devlet Başkanı Putin, askeri alandaki faaliyetlerinin kendini savunmak için olduğunu, NATO'ya saldıracağı söylentilerinin asılsız olduğunu söyledi.



Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin, Rusya'nın NATO ülkelerine saldırabileceÄŸi yönündeki iddialara cevaben "delilik"dedi.

Ä°talya'ya 10 Haziran'da yapacağı ziyaret öncesinde, Ä°talyan gazetesi Corriere della Sera'ya konuÅŸan Putin, "Rusya ile Batı arasındaki iliÅŸkiler, çatışma üzerine deÄŸil, iÅŸbirliÄŸi üzerine kurulmalı. Batı'da Rusya'nın NATO ülkelerine saldıracağına dair çekinceler mevcut. Rusya ve NATO arasında savaÅŸ ihtimalini sadece kabuslar gören deli biri düÅŸünebilir" dedi.

Askeri alanda gerçekleÅŸtirdikleri faaliyetlerin Rusya'ya yönelik tehditlere karşı sadece bir yanıt niteliÄŸi taşıdığını belirten Putin, "Adımlarımız ölçülü ancak Rusya'nın güvenliÄŸini temin edecek yeterlikte" dedi.

Putin, ABD'nin Atlantik bölgesindeki liderliÄŸini sürdürme peÅŸinde olduÄŸunu ve bu nedenle de, Rusya ve AB'nin yakınlaÅŸmasına karşı çıktığını belirten Rus lider, "ABD'nin Atlantik bölgesindeki emellerini gerçekleÅŸtirebilmesi için dış tehditlere ihtiyacı var. Anlaşılan o ki, Ä°ran yeteri kadar ürkütücü deÄŸil. Kiminle korkutacaklar? Ukrayna krizi nasıl çıktı? Kiev'deki karışıklıklar CIA tarafından yönetildi ve biz sadece olan bitene tepki göstermek zorunda bırakıldık" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.