Sosyal Medya

Coğrafyamız

BMGK Suriye'de varil bombası kullanımını kınadı

BM Güvenlik Konseyi, Suriye'de çocukların da arasında olduğu çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesine neden olan varil bombalı saldırıyı kınadı.



 

BM Güvenlik Konseyi, Suriye'de çocukların da arasında olduÄŸu çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesine neden olan varil bombası ve sivillere yönelik diÄŸer saldırıları kınayarak, uluslararası hukuka uyulmasını istedi.

BM Güvenlik Konseyi'nde kabul edilen basın bildirisinde, son günlerde Halep vilayetinde varil bombalı saldırıların artmasından duyulan endiÅŸe vurgulanarak, sivillere ve sivil yapılara yönelik tüm saldırılar kınandı.

Varil bombası ve benzeri hava saldırılarında çok sayıda çocuk ve sivilin hayatını kaybettiÄŸi, saÄŸlık kuruluÅŸları ve alt yapı tesislerinin zarar gördüÄŸü kaydedilerek, tüm taraflara uluslararası insancıl hukuk altındaki yükümlülüklerine her ne ÅŸartta olursa olsun uymaları çaÄŸrısı yapıldı.

Sivillerin korunması konusunda öncelikli sorumluluÄŸun Suriye otoritelerinde olduÄŸu belirtilen bildiride, DAEÅž ve Nusra Cephesi ile diÄŸer grupların terörist saldırıları da kınandı.

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura da, geçen hafta sonu yaptığı açıklamada, Suriye ordusunun Halep'te pazar yerine düzenlediÄŸi varil bombalı saldırıları kınayarak, sivillere yönelik saldırıyı "vahÅŸet" olarak nitelendirmiÅŸti.

BMGK'da geçen yıl yapılan oylamada, Suriye'de savaÅŸ suçu iÅŸleyenlerin Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne sevk edilmesi talebini Rusya ve Çin veto etmiÅŸti.

 

 

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.