Sosyal Medya

Güncel

Başsavcılıktan patlama açıklaması!

HDP'nin dün Diyarbakır'da düzenlenen mitingde meydana gelen patlamaya ilişkin, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca açıklama yapıldı.



Diyarbakır Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, Åž.K ve N.K isimli iki vatandaşın hayatını kaybettiÄŸi, 100'ün üzerinde vatandaşın patlama ve sonrasında meydana gelen izdiham nedeni ile yaralandığı, bir kısım kolluk görevlilerinin de olay esnasında ve sonrasında çıkan izdihamda yaralandığı, patlamadan 2 saat önce yüksekten düÅŸme sonucu hayatını kaybeden 1999 doÄŸumlu R.Y isimli çocuÄŸun ölümünün patlamayla bir iliÅŸkisinin olmadığı Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nca yapılan araÅŸtırmalar sonucu tespit edildiÄŸi kaydedildi.

Olayla ilgili otopsi yapmak üzere Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı tarafından 2 Cumhuriyet Savcısı, 2 adli tıp uzmanı, diÄŸer delillerin toplanması için 1 Cumhuriyet Savcısı görevlendirildiÄŸi ifade edilen açıklamada, ÅŸu ifadelere yer verildi.

Ä°ZDÄ°HAMDAN ÖTÜRÜ YARALANANLAR DA VAR

"5 Haziran 2015 tarihinde ilimiz YeniÅŸehir ilçesi Ä°stasyon Meydanı'nda Halkların Demokratik Partisi'nin miting yaptığı sırada saat 17:46 - 17:48 sularında patlama olayı meydana geldiÄŸi, yaÅŸanan patlama olayı sonrasında N. K. ile Åž. K. isimli iki vatandaşımızın hayatını kaybettiÄŸi ve 100'ün üzerinde vatandaşımızın patlama ve sonrasında meydana gelen izdiham nedeni ile yaralandığı, bir kısım kolluk görevlilerinin de patlama esnasında ve sonrasında yaralandığı olay hakkında Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'mızca soruÅŸturma baÅŸlatılmıştır. Otopsiler 2 Cumhuriyet Savcısı nezaretinde 2 adli tıp uzmanı ile gerçekleÅŸmiÅŸ olup, olay kapsamında diÄŸer delillerin toplanması için ayrıca 1 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiÅŸtir. 

ÖLEN 1 KİŞİNÄ°N PATLAMA Ä°LE Ä°LGÄ°SÄ° YOK!

Mitingin düzenlendiÄŸi alanda, patlama olayından yaklaşık 2 saat öncesinde yüksekten düÅŸmesi sonucu hayatını kaybeden 1999 doÄŸumlu R. Y. isimli bir çocuÄŸun ölümünün patlama olayına baÄŸlı olmadığı tespit edilmiÅŸtir. Cumhuriyet BaÅŸsavcılığımızca olay hakkında baÅŸlatılan soruÅŸturma kapsamında delillerin toplanması ve olayın faillerinin tespitine yönelik, olayın meydana geldiÄŸi alanda Terör Suçları SoruÅŸturma Bürosundan sorumlu Cumhuriyet BaÅŸsavcı Vekili ile Terör Suçları SoruÅŸturma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı nezaretinde Emniyet MüdürlüÄŸü olay yeri inceleme ekiplerince gerekli inceleme yapılarak olay ve olay yeri ile ilgili kamera görüntüleri ve olay yerinde bulunan delil niteliÄŸindeki materyaller muhafaza altına alınarak incelemesine baÅŸlanmıştır."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.