Sosyal Medya

Dünya

Ukrayna'da yabancı ordulara izin çıktı

Rusya ve Batı arasında kalan Ukrayna'da ateşkesin ihlal edilmesinin ardından yeniden şiddetlenen çatışmalarda, ölü ve yaralı sayısı giderek artarken, Kiev, yabancı orduların ülkeye girebilmesinin önünü açtı.



Ä°ç savaÅŸla boÄŸuÅŸan Ukrayna’da parlamento önemli bir karara imza attı. Yeni yasal düzenleme uyarınca, Ukrayna devleti, “barışı saÄŸlamaya yönelik uluslararası operasyonlar” için yabancı ülkelerin ordularını ülkeye davet edebilecek. Yasada yer alan özel maddede, BirleÅŸmiÅŸ Milletler Barış Gücü ile AB Polis Misyonu’nun Ukrayna topraklarında düzenlenecek operasyonlara katılabileceÄŸi belirtiliyor.

Tasarı Ukrayna BaÅŸbakanı Arseny Yatsenyuk tarafından Mayıs ayında meclise sunuldu.Ukrayna "uluslararası barışı koruma ve güvenlik" için yardım saÄŸlanması gerekçesiyle kabul için gerekli olan asgari oy sayısı 226 iken 260 oy ile kabul edildi.

Ukrayna’nın doÄŸusunda çatışmaların ÅŸiddetlenmesi üzerine BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyi acil toplanma kararı aldı. Litvanya’nın çaÄŸrısıyla yapılacak zirvede, ateÅŸkesin yürürlüÄŸe girdiÄŸi tarihten bu yana yaÅŸanan en ciddi ihlallerin masaya yatırılacağı bildirildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.