Sosyal Medya

Güncel

HDP'nin Diyarbakır miting alanında patlama

HDP'nin Diyarbakır miting alanında patlama meydana geldi. Anadolu Ajansı 'ilk belirlemelere göre trafoda patlama oldu' bilgisini geçti. Patlamada 1'i polis 6 kişi yaralandı.



DoÄŸan Haber Ajansı'nın geçtiÄŸi canlı görüntülerde ise miting alanından yaralıların taşındığı ekranlara yansıdı. Diyarbakır Tabibler Odası'ndan bir yetkili Al Jazeera'ye yaptığı açıkalmada ilk belirlemelere göre 1'i polis 6 kiÅŸinin yaralandığını söyledi.  Mitinge gelen vatandaÅŸlara hitap eden konuÅŸmacı 'sakin olun' çaÄŸrısı yapıyor. 

Patlama, HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin  DemirtaÅŸ'ın konuÅŸmasından hemen önce meydana geldi. DemirtaÅŸ'ın Diyarbakır'da konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.  DemirtaÅŸ Twitter hesabından halkı 'tahriklere karşı uyardı.'

Gaziantep'teki AK Parti mitinginde konuÅŸan BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu da patlama hakkında  "Bu meselenin arkasında ne varsa; trafo patlaması mı bir suikast mi herhangi bir provokasyon mu bunu tetkik edeceÄŸiz, gerekli sonucu en kısa zamanda elde edeceÄŸiz." açıklamasını yaptı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.