Sosyal Medya

Coğrafyamız

Pakistan: Malala'yı vuranlar serbest

Pakistan'da kız çocuklarının eğitim hakkını savunan Malala Yusufzay'a suikast girişiminde bulundukları için hapise atıldıkları bildirilen 10 kişiden 8'inin serbest bırakıldığı ortaya çıktı.



Daily Mail gazetesi'nin haberine göre; Pakistan yetkilileri, Nisan ayında yaptıkları açıklamada Malala'yı başından vurup yaralayan 10 Taliban militanının yargılanıp suçlu bulunduklarını bildirmiÅŸti.

Yetkililer zanlıların 25 yıl hapis cezasına çarptırıldıklarını, bunun da ömür boyu hapis anlamına geldiÄŸini duyurmuÅŸtu.

Oysa ÅŸimdi, yargılanan 10 kiÅŸiden sadece ikisinin hüküm giydiÄŸi anlaşılıyor.

2012'de vurulan Malala Yusufzay'a yönelik saldırı ile ilgili mahkeme geçen ay kapalı kapılar ardında yapıldı ve geçerliliÄŸi yolunda kuÅŸkulara yol açtı.

Mahkeme kararının açıklanması, böyle bir dava olduÄŸundan habersiz olan basın için sürpriz olmuÅŸtu.

Londra'daki Pakistan temsilciliÄŸinden Münir Ahmed, yargılananlardan sekizinin delil yetersizliÄŸinden beraat ettiÄŸini söyledi.

Pakistan'da Malala Yusufzay'ın o dönemde yaÅŸadığı Swat'ın emniyet müdürü Salim Marwat da ayrıca sadece iki kiÅŸinin suçlu bulunduÄŸunu söyledi.

Swat savcısı ise, mahkeme sonrasında "Yargılanan her militan 25 yıla çarptırıldı. Bu da 10 militan için ömür boyu hapis cezası demek" diye konuÅŸmuÅŸtu.

10 zanlıdan sekizinin serbest kaldığı Ä°ngiliz Daily Mail gazetesi muhabirlerinin Pakistan cezaevlerinde zanlıları bulma giriÅŸimi üzerine ortaya çıktı.

Åžu anda 17 yaşında olan Malala Yusufzay, vurulduktan sonra tedavi olmak için geldiÄŸi Ä°ngiltere'de yaşıyor.

UÄŸradığı saldırıyla dünya gündemine oturan Malala, 2014 Nobel barış ödülünü alan iki kiÅŸiden biri.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.