Sosyal Medya

Coğrafyamız

Kerkük Havice'de hava saldırısı; 200 ölü

Havice bölgesinde IŞİD'e ait bomba üretim merkezi olduğu iddia edilen bölgeye düzenlenen hava saldırısında aralarında sivillerin de olduğu 200 kişi öldü



Irak’ın Kerkük kentine baÄŸlı Havice ilçesinde, IŞİD’e ait bir bomba üretim atölyesine düzenlenen saldırıda, 200’den fazla kiÅŸinin öldürüldüÄŸü ileri sürüldü.

Kerkük Ä°l Meclisi Güvenlik Komisyonu Üyesi Muhammet el-Cuburi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün gece ABD öncülüÄŸündeki koalisyon güçlerine baÄŸlı Fransız savaÅŸ uçakları tarafından, Havice ilçesindeki IŞİD'e ait bir bomba üretim atölyesine düzenlenen hava saldırısında aralarında sivillerinde yer aldığı 200'den fazla kiÅŸinin öldüÄŸünü ve yüzlerce kiÅŸinin de yaralandığını savundu.

Cuburi,  Kerkük’ün 55 kilometre uzaklıkta bulunan Havice’deki saldırıda sivillerin çok büyük zarar gördüÄŸünü belirterek, "Atölyede C4 ağır patlayıcı maddesinin bulunması nedeniyle bölgedeki en az 28 ev yerle bir oldu.  Olayda hayatını kaybedenlerin sayısı 200'ü geçti. Yüzlerce de yaralı var. Yaralılar Musul hastanelerine gönderildi" dedi.

Kerkük'ün güneyindeki bölgelerde yaÅŸayan halkın kente giriÅŸine izin verilmemesi nedeniyle yaralıların Musul'a gönderildiÄŸi, ölülerin ise topluca defnedildiÄŸini aktaran Cuburi, enkazların altında onlarca kiÅŸinin kaldığını tahmin ettiklerini belirtti.

Terör örgütü IŞİD'in Kerkük'e yönelik bir saldırı hazırlığında olduÄŸunu ve saldırının yapıldığı yerde mayın ve bombalı araçlar hazırlandığını kaydeden Cuburi, imha edilen atölyede bomba yüklü araçların bulunduÄŸunu açıkladı.

OLAYDAN SONRA HAVÄ°CE'DEN GÖÇ BAÅžLADI

Hava saldırısından sonra korkuya kapılan insanların köylere ve çevre ilçelere göç etmeye baÅŸladığını bildiren Cuburi, Havice halkının PeÅŸmergenin kontrolündeki bölgelere girememesi nedeniyle zor durumda kaldığını ifade etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.