Sosyal Medya

Güncel

'PKK silahı Kürt halkına karşı kullanıyor'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay 'Şu anda silahın devlete karşı bir fonksiyonu yok. PKK silahı Kürt halkına karşı kullanıyor' dedi.



AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Yasin Aktay, "PKK'nın hala silahı bırakmamasının bir tek sebebi var, o da Kürt halkına karşı silahı bir baskı unsuru olarak kullanmak. Åžu anda silahın devlete karşı bir fonksiyonu yok. PKK silahı Kürt halkına karşı kullanıyor" dedi.

PKK'nın seçmene yaptığı baskılara iliÅŸkin AA muhabirine deÄŸerlendirmelerde bulunan Aktay, son günlerde örgütün kırsal kesimde, HDP'nin de ÅŸehirde halkın iradesi üzerinde ipotek kurmaya çalıştığını söyledi.

Aktay, seçmene psikolojik baskı uygulandığını dile getirerek, "Örgütle HDP'nin iÅŸbirliÄŸi halinde olduÄŸunu gösterir çok sayıda örnek olaydan haberdarız. Örgüt elemanları gecenin bir yarısı köylere gelerek tehditte bulunuyor, örgütle irtibatlı oldukları bilinen ÅŸehir yapılanmaları veya KCK'ya mensup olduÄŸu bilinen kiÅŸiler de ÅŸehirlerde AK Parti'ye oy vereceÄŸi bilinen ya da zannedilen kiÅŸilerle bire bir görüÅŸerek, baskı uyguluyor, tehdit ediyor" diye konuÅŸtu. 

Anket adı altında fiÅŸleme yapıldığını ifade eden Aktay, "Bu ÅŸekilde AK Parti'ye oy verileceÄŸi öÄŸrenildiÄŸinde, 'HDP'ye oy vermediÄŸiniz takdirde 6-7 Ekim'e benzer hadiselerin olmasından endiÅŸelenmiyor musunuz' ÅŸeklinde tehditlerde bulunuluyor ve bu da elbette halkı tedirgin ediyor" dedi. 

Mektup gönderilerek tehdit edilenlerin de olduÄŸunu, bunların bir kısmının yargıya da intikal ettiÄŸini dile getiren Aktay, bu tür yöntemlerin büyük kısmından insanların haberdar olmadığını aktardı.

Aktay, "HDP'nin batıda çizdiÄŸi çiçekli, böcekli portrenin gerçek halini ve ne kadar sahte olduÄŸunu biz burada yaÅŸayarak görüyoruz. Batıda HDP'nin bu yüzünü bilmelerine raÄŸmen bilmiyormuÅŸ gibi davrananlar bu suça ortak olduklarını unutmamalılar" ifadelerini kullandı.

"PKK silahı Kürt halkının iradesini yönetebilmek için kullanıyor"

Aktay, PKK'nın geçmiÅŸten hiçbir farkı olmadığını belirterek, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"PKK'nın hala silahı bırakmamasının bir tek sebebi var, o da Kürt halkına karşı silahı bir baskı unsuru olarak kullanmak. Åžu anda silahın devlete karşı bir fonksiyonu yok.  PKK silahı Kürt halkına karşı, Kürt halkının iradesini yönetebilmek için kullanıyor. Kürt halkının iradesini belirlemeye, etkilemeye ve yönlendirmeye yarayan bir araçtan baÅŸka bir ÅŸey deÄŸildirsilah. Dolayısıyla bu silahı bırakmak istemiyor çünkü silah ona güç veriyor. Cebren ve hileyle hep insanların iradelerini belirleyen bu yapıdan elbette ki insanlara hiçbir hayır gelmez."

"Ä°nsanları çocuklarıyla tehdit ediyorlar"

PKK'nın vatandaÅŸları, çocukları ve malları üzerinden tehdit ettiÄŸini anlatan Aktay, "Åžiddet ve tehdit bir kültür haline geldiÄŸinde bir çocuk bakıyorsunuz ki sınıf arkadaşını tehdit eder hale gelmiÅŸ. Ä°lkokul çağındaki bir çocuk, 'Buraların hepsi yakında bizim olacak' diyebiliyor" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Aktay, "Ä°nsanlar zorla veya baskıyla korkutularak teslim olmuÅŸ oluyorlar. Ancak insanlar bunu kabullenemedikleri için ufak ufak meÅŸrulaÅŸtırma mekanizmalarını da devreye sokarak bir tür haklılık duygusu geliÅŸtiriyorlar ve örgütte sevilecek taraf bulmaya baÅŸlıyorlar. Burada kiÅŸiliÄŸi deforme eden bir süreçten bahsediyoruz" deÄŸerlendirmesinde bulundu. 

"HDP kendine güvenmiyor ki yanına Paralel Yapı'yı alabiliyor" 

'Paralel Devlet Yapılanması'nın tüm yayın organlarının, HDP'yi demokratik bir parti olarak yansıtmaya çalıştığını kaydeden Aktay, HDP terörle hiçbir bağı olmayan, terörden hiçbir ÅŸekilde nemalanmayan, faydalanmayan bir parti gibi gösterilmeye çalışılıyor. Silahı aradan kaldırın bakalım HDP'den geriye ne kalıyor" diye konuÅŸtu.

Kendisini güçlü bulanların silaha güvenmeyeceÄŸine iÅŸaret eden Aktay, ÅŸunları kaydetti:

"HDP çok güçlü olduÄŸuna inanıyorsa silaha güvenmez. Silaha güvenenler korkaktır. Bizim silahımız yok. Allah'tan baÅŸka hiç kimseye güvenmeden yolumuza devam ediyoruz. Çünkü kendimize, ülkeye yaptıklarımıza ve bu ülke için zihnimizde ve gönlümüzde taşıdığımız duygulara güveniyoruz. Bu duygularla halkın duygularının ne kadar örtüÅŸtüÄŸünü de biliyoruz. Ama belli ki HDP kendisine güvenmiyor kendi mesajının gücüne güvenmiyor ki silahtan medet umuyor ve takviye kuvvet olarak yanına Paralel Yapı'yı alabiliyor. Gültan Kışanak ile Ekrem Dumanlı'nın gizli gizli görüÅŸmeleri bu iliÅŸkileri deÅŸifre etmiÅŸ bulunuyor."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.