Sosyal Medya

Dünya

Nusra lideri: IŞİD'le anlaşmamız mümkün değil

IŞİD'in ilan ettiği hilafetin gayrımeşru olduğunu ifade eden Nusra lideri Colani, örgütle savaşmaya hazır olduklarını söyledi



Nusra Cephesi lideri Ebu Muhammed El Colani, yakın bir zamanda IŞİD ile uzlaÅŸma ihtimallerinin olmadığını açıkladı.

Colani’nin Al Cezire televizyonu ile yaptığı mülakatın ikinci bölümü yayınlandı.

Mülakatın birinci bölümünde emirleri El Kaide'den aldıklarını belirten ve El Kaide lideri Eymen El-Zevahiri'nin Nusra'nın Suriye'deki mücadelesine yoÄŸunlaÅŸmaları emrini verdiÄŸini açıklayan El Colani, El Nusra'nın IŞİD'e bakış açısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

IŞİD ile savaÅŸmaya hazır olduklarının altını çizen El Colani, "Åžu an için, ya da önümüzdeki dönemde IŞİD’le Suriye’de bir barışa varmamız söz konusu deÄŸil. Ä°nÅŸallah tövbe ederler. Aksi takdirde onlarla savaÅŸmaktan baÅŸka seçeneÄŸimiz kalmayacak" ifadelerini kullandı.

"BAĞDADİ'NİN HALİFELİĞİ GAYRİ MEŞRU"

IŞİD'in gerçek anlamda Suriye rejimi ile savaÅŸmadığını savunan El Colani, IŞİD lideri BaÄŸdadi'nin ilan ettiÄŸi halifeliÄŸin de gayri meÅŸru olduÄŸunu belirtti.

BaÄŸdadi'nin bu kararının Ä°slam alimleri tarafından kabul görmediÄŸinin altını çizen El Colani, bu kararın Ä°slam kanunlarına da dayanmadığını belirtti.

Ä°ran'a yönelik açıklamalarda da bulunan El Colani, Ä°ran'ın Suriye'ye askeri danışmanlar gönderdiÄŸini iddia etti ve El Nusra'nın Ä°ran'ın desteklediÄŸi gruplarla mücadelesine devam edeceÄŸini duyurdu.

"ABD, Irak'ı iÅŸgal ederek OrtadoÄŸu'da istikrarsızlığa sebep oldu ve bölgeyi Ä°ran'a altın tepside sundu" iddiasında bulunan El Colani, Ä°ran'ı düÅŸman olarak gördüklerinin altını çizdi.

Colani, Tahran’ın Suriye’de askerinin bulunmadığını, Suriye Devlet BaÅŸkanı BeÅŸar Esad’ın milislerini askeri danışmanlar aracılığıyla komuta ettiÄŸini söyledi. Culani “Ä°ran’ın bölgedeki kollarını keseceÄŸiz” dedi

El Nusra'nın demografik yapısına da açıklık getiren El Colani, örgüt üyelerinin yüzde 30'unun yabancılardan oluÅŸtuÄŸunu açıkladı. Colani, örgütün saflarında Amerikalı, Rus, Çeçen ve Asyalıların da bulunduÄŸunu söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.