Sosyal Medya

Coğrafyamız

Türkiye ile Ürdün o konuda anlaştı

Türkiye ile Ürdün arasında nükleer enerjinin barışçıl amaçlarla kullanımı için işbirliğini öngören anlaşma, Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı.



Türkiye ile Ürdün arasında nükleer enerjinin barışçıl amaçlarla kullanımı için iÅŸbirliÄŸini öngören anlaÅŸma, Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı.

Nükleer enerjinin barışçıl amaçlarla kullanımına dair Türkiye ile Ürdün arasında iÅŸbirliÄŸi anlaÅŸmasının onaylanmasına iliÅŸkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, nükleer enerjinin barışçıl amaçlarla kullanımı alanında bilimsel, teknik ve ekonomik iÅŸbirliÄŸi, ulusal nükleer programlarının ihtiyaçları ve önceliklerine uygun geliÅŸtirilecek. AnlaÅŸmanın hükümleri her bir taraf devletin nükleer enerjinin barışçıl amaçlarla kullanımıyla ilgili taraf olduÄŸu diÄŸer uluslararası anlaÅŸmalar kapsamındaki hak ve yükümlülüklerini etkilemeyecek.

Nükleer güç ve araÅŸtırma reaktörlerinin saha çalışmaları, tasarımı, inÅŸası, iÅŸletmeye alınması, iÅŸletilmesi ve modernizasyonu, test edilmesi ve bakımı ile iÅŸletmeden çıkarılması alanlarında iÅŸbirliÄŸi yapılacak.

Ayrıca bilimsel araÅŸtırma, eÄŸitim ve öÄŸretimde insan kaynaklarının geliÅŸtirilmesi, nükleer emniyet, uranyum yataklarının araÅŸtırılması konularında da iÅŸbirliÄŸine gidilecek.

(AA)


AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.