Sosyal Medya

Güncel

New York Times'tan Erdoğan-Gülen yorumu

Amerikan Gazetesi New York Times, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Fethullah Gülen hakkında ilginç yorumda bulundu...



ABD'nin önemli gazetelerinden New York Times, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan için 'yoldan çıktı', Fethullah Gülen'e ise 'karizmatik vaiz' ifadelerini kullandı. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın ErdoÄŸan'ın "ücretli ÅŸarlatan", "vesayetin tetikçisi" ve "paçavra" gibi ifadeler kullandığı New York Times gazetesinde yer alan yazı, Shreeya Sinha imzasıyla yazılan haber, gazetenin sosyal medya hesaplarından, "Hangi liderin Beyaz Saray'ın 30 katı büyüklüÄŸünde, 1150 odalı sarayı var?" anonsuyla duyuruldu. Ayrıca analiz bölümünde de Fethullah Gülen için övgülere yer veriliyor.

onedio.com, New York Times, ErdoÄŸan için "artık yoldan çıktı" derken, Fethullah Gülen'den bahsederken ise "karizmatik vaiz" ifadesine baÅŸvuruyor. Ayrıca Fethullah Gülen'in gülümserken özenle çekilmiÅŸ, "sempatik" bir fotoÄŸrafının kullanıldığı da görülüyor.

New York Times CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan hakkındaki eleÅŸtirilerini ÅŸöyle sıraladı;

* Putin'in yaptığını yaptı: Gazeteye göre ErdoÄŸan ve Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin arasındaki en önemli benzerlik, her ikisinin pozisyonları ne olursa ülkenin en güçlü adamı olması.

* Siyasi rakiplerini susturmayı amaçladı: 17 – 25 Aralık yolsuzluk ve rüÅŸvetsoruÅŸturmaları sırasında yayınlanan ses kayıtlarını deÄŸinen gazete, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın oÄŸlu Bilal ErdoÄŸan'la arasında geçtiÄŸi belirtilen ‘paraları sıfırlama‘ konuÅŸmasını anımsatmayı da ihmal etmedi.

* Sosyal medyayı ÅŸeytanlaÅŸtırdı: Türkiye'nin internete yönelik en agresif sansürü uyguladığını ifade eden Sinha, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın “Twitter, mwitter hepsinin kökünü kazıyacağız. Uluslararası camia ÅŸöyle der, böyle der hiç umurumda deÄŸil. Herkes Türkiye Cumhuriyeti'nin gücünü görecek” sözlerine dikkat çekti.

* Habercileri eleÅŸtirdi: MÄ°T TIR'larındaki silah ve mühimmatların görüntülerine yayınlayan Cumhuriyet gazetesini genel yayın yönetmeni Can Dündar'ın ‘cansusluk‘ suçlamasıyla yargılanabileceÄŸi kaydedilen haberde, New York Times'ın Ä°stanbulmuhabiri Ceylan Yeginsu'nun ErdoÄŸan tarafından ‘yabancı ajan ve casus‘ olmakla suçlandığı vurgulandı..

* Muhalefeti bastırdı: Gezi Parkı eylemlerini hatırlatan New York Times, polislerin yetki alanını geniÅŸleten ‘iç güvenlik paketi‘nin detaylarını da aktarıldı.

* Åžatafatlı bir saray inÅŸa etti: Haberinde, ErdoÄŸan'ın ‘BeÅŸtepe Külliyesi' adını verdiÄŸi Saray'ın tanıtımı için çekilen videoya da yer veren gazete, ‘altın klozet‘ tartışmalarını hatırlattı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.