Sosyal Medya

Güncel

Askeri lise soruşturmasında 3 kişi serbest

Kayseri'de, Gülen Cemaati'ne yönelik 'paralel yapı' soruşturması kapsamında, askeri liselere giriş sınavlarında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla mahkemeye sevk edilen üç kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.



Hükümetin 'paralel yapı' olarak adlandırdığı Gülen Cemaati'nin KPSS ve emniyet ayağından sonra 'askeri liselere giriÅŸ sınavlarında usulsüzlük yapıldığı' gerekçesiyle önceki gün operasyon baÅŸlatımıştı. Hakkında yakalama kararı çıkarılan 8 kiÅŸiden 4'ü gözaltına alınmıştı. Hakkında yakalama kararı çıkartılan 3 zanlının operasyon öncesi Kırgızistan'a kaçtığı belirlenmiÅŸti.

Operasyon, 2011-2012 döneminde askeri liselere giriÅŸ sınavlarına giren adaylara soruların sızdırıldığı iddiasıyla baÅŸlatılmıştı.

"Suç iÅŸlemek amacıyla Fethullahçı Terör Örgütü'ne üye olmak, ÖSYM Kanunu'na muhalefet, askeri liselere giriÅŸ sınavlarında usulsüzlük" suçlamasıyla baÅŸlatılan operasyonda,  H.E. (44), H.E. (46) ve H.A. (25) Kayseri'de, bir kiÅŸi ise Ankara'da gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan zanlılardan biri savcılık talimatıyla serbest bırakılmıştı.

Savcılık sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen 3 zanlı da, adli kontrol ÅŸartıyla salıverildi.

Savunma Bakanı Ä°smet Yılmaz 13 Mayıs'ta yaptığı açıklamada Gülen Cemaati'nin TSK'daki yapılanmasına yönelik iddialarla ilgili olarak "Binin üzerinde kiÅŸiyle ilgili olarak ihbar gelmiÅŸtir. Bu ihbarlarla ilgili, hem idari hem de Genelkurmay Askeri Savcılığı tarafından soruÅŸturmalar baÅŸlatılmıştır. NeticelendiÄŸinde elbette gereÄŸi yapılacaktır" açıklamasını yapmıştı.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.