Sosyal Medya

Dünya

Ukrayna'da çatışma: 80 ölü

Ukrayna'nın doğusundaki Mariinka kasabasında ayrılıkçılarla ordu birlikleri arasında dün çıkan çatışmalarda 5 Ukrayna askeri ile 80 ayrılıkçının öldüğü bildirildi



Ukrayna'nın doÄŸusundaki Mariinka kasabasında ayrılıkçılarla ordu birlikleri arasında çıkan çatışmalarda 5 Ukrayna askeri ile 80 ayrılıkçının öldüÄŸü bildirildi.
Devlet BaÅŸkanlığı Ä°daresi'nin Terörle Mücadele Operasyonu meselelerinden sorumlu sözcüsü Andrey Lisenko, yaptığı açıklamada, ayrılıkçıların dün Donetsk'in Mariinka kasabası yakınında konuÅŸlanan Ukrayna ordusuna geniÅŸ kapsamlı saldırı düzenlediÄŸini, hükümet güçlerinin bu saldırılara karşılık vererek, ayrılıkçıları püskürttüÄŸünü belirtti.
Taraflar arasında çıkan çatışmalarda 80 ayrılıkçının öldüÄŸünü, 100'den fazla ayrılıkçının ise yaralandığını kaydeden Lisenko, ayrıca ayrılıkçılara ait 10'dan fazla askerin aracın da imha edildiÄŸini vurguladı.
Lisenko, taraflar arasındaki çatışmaların yaÅŸandığı bölgede hala ayrılıkçılara ait çok sayıda cesedin bulunduÄŸunu dile getirdi.
Ayrılıkçılar ile çıkan çatışmalarda son 24 saatte 5 Ukrayna askerinin yaÅŸamını yitirdiÄŸini aktaran Lisenko, ayrıca 38 askerin de yaralandığını, kayıpların ağırlıklı olarak Mariinka ve Krasnogorovka kasabaları yakınlarındaki çatışmalarda verildiÄŸini söyledi.
Ayrılıkçıların Mariinka kasabasının yanı sıra Luhanskoe, Sahanka ve Mariupol yakınlarındaki Åžirokino kasabalarına da ağır silahları kullanarak saldırı düzenlediÄŸini hatırlatan Lisenko, Ukrayna ordusunun konuÅŸlandığı bölgeleri kontrol etmeye devam ettiÄŸini vurguladı.
Donetsk yakınlarındaki Mariinka kasabasında dün ayrılıkçılar ile ordu birlikleri arasında yoÄŸun çatışmalar yaÅŸanırken, Ukrayna makamları, Rusya'nın desteklediÄŸi ayrılıkçıların hükümetin kontrolündeki bölgelere saldırı baÅŸlattığını öne sürmüÅŸtü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.