Sosyal Medya

Güncel

AK Parti bürosuna saldırı

HDP'nin Erzurum mitinginin ardından çıkan olaylarda bir grup, AK Parti irtibat bürosuna taş ve sopalarla saldırdı.



HDP'nin Erzurum mitinginin ardından çıkan olaylarda bir grup, AK Parti Yakutiye Ä°lçe BaÅŸkanlığının irtibat bürosuna taÅŸ ve sopalarla saldırdı.
Ä°stasyon Meydanı'ndaki mitingin ardından Mahallebaşı semtindeki seçim irtibat bürosuna gelen grup, parti binasından içeriye girdi. Ä°rtibat bürosunun kapı ve camlarını kırıp, eÅŸyaya zarar veren gruptakilerden bazıları, polisin TOMA ile su ve biber gazıyla müdahalesi sonucu ara sokaklara kaçtı bir grup da HDP Ä°l BaÅŸkanlığı binasına çıktı. Ä°nÅŸaat halindeki binadan polisin üzerine tuÄŸla atan grup, taÅŸ ve sopalarla saldırdı. Ekipler, gruba TOMA ile müdahalede bulundu.
AK Parti Erzurum Ä°l BaÅŸkanı YeÅŸilyurt'tan saÄŸduyu çaÄŸrısı
AK Parti Erzurum Ä°l BaÅŸkanı Fatih YeÅŸilyurt, HDP'nin Erzurum mitingi nedeniyle kentte yaÅŸanan gerginliÄŸe iliÅŸkin, "Seçime günler kala bütün Erzurumlu hemÅŸehrilerimi saÄŸduyuya davet ediyorum. Aynı saÄŸduyu çaÄŸrısını diÄŸer siyasi partilerden de beklediÄŸimizin altını çiziyorum" dedi.
YeÅŸilyurt, yaptığı açıklamada, HDP mitingi nedeniyle çıkan olayların ardından AK Parti teÅŸkilatlarına yönelik yapılan saldırılara tepki göstererek, saÄŸduyu çaÄŸrısında bulundu.
Kentte talihsiz çatışmalar yaÅŸandığını dile getiren YeÅŸilyurt, 7 Haziran'da yapılacak seçim öncesinde yaÅŸanan bu tür olayların Erzurum'a ve ülkeye zarar verdiÄŸini, her vatandaşın huzur ve güven ortamında demokratik hakkını kullanacağı sandıklara gölge düÅŸürülmemesi gerektiÄŸini vurguladı.
AK Parti olarak bugüne kadar kendilerine yönelik yapılan her türlü saldırıya karşı duruÅŸlarından vazgeçmediklerinin altını çizen YeÅŸilyurt, ÅŸunları kaydetti:
"Yüce milletimizin huzuru siyasi çekiÅŸmelerin kurbanı olmamalıdır. Bugün yaÅŸanılan bu olaylarda maalesef çirkin görüntüler ortaya çıktı. MHP bayrakları taşıyarak, elleriyle bozkurt iÅŸareti yapan gruplar tarafından partimizin bayrakları ve afiÅŸleri sökülüp yırtılırken teÅŸkilat binalarımıza da saldırılar gerçekleÅŸti. Bu çirkin saldırılar inkar edilemez. Çünkü görüntülerle tespit edildi. Biz AK Parti ailesi olarak beklerdik ki buna sebep olanlara olaylar anında diÄŸer siyasi parti teÅŸkilatlarından sükunet çaÄŸrısı yapılsın, bu ahlaksızlığı yapanlara tepki gösterilsin. Maalesef böyle bir tavra ÅŸahit olamadık. 'AK Parti'ye deÄŸil de HDP'ye oy verin' diye sinsice bir plan içerisinde olanlardan bu tavrı beklemek de hayal olsa gerek."
YeÅŸilyurt, HDP mitinginde AK Parti'ye yönelik yapılan saldırıların birçok soru iÅŸaretini de içinde barındırdığına dikkati çekerek, sandık için mücadele ettiklerini, sokaÄŸa kargaÅŸa deÄŸil huzur getirme çabasında olduklarını bildirdi.
"AK Parti'ye yönelik kirli bir tezgah olduÄŸu açıktır"
Tüm siyasi partileri, kaosa ve kargaÅŸaya deÄŸil sandığa davet eden YeÅŸilyurt, açıklamasında ÅŸu ifadelere yer verdi:
"Bizim ve her siyasi partinin hesap yeri sandık olmalıdır. Gönül isterdi ki HDP ve MHP çıkan bu olaylara seyirci kalmasın, tahriklere meydan vermesin. Miting alanının tahsisi Yakutiye Ä°lçe Seçim Kurulu tarafından yapılmış olup, bu kararın altında MHP'li üyenin de imzası bulunmaktadır. Ancak buna raÄŸmen halka meydanı AK Parti'nin tahsis ettirdiÄŸi yönünde aldatıcı ve yanıltıcı propaganda yapılmaktadır. DiÄŸer taraftan HDP'liler de sosyal medya üzerinden AK Parti'liler tarafından kendilerine saldırıldığı ÅŸeklinde kamuoyu oluÅŸturmaktadır. Ortada AK Parti'ye yönelik kirli bir tezgah olduÄŸu açıktır. Halkımız bu tür çirkin tezgahların bilincinde olarak sandıkta gereken cevabı verecektir."
YeÅŸilyurt, huzuru bozup ülkeyi kaosa sürüklemeye, "Gezi ruhunu" yeniden ortaya çıkarmaya çalışanların boÅŸuna heveslenmemesi gerektiÄŸine deÄŸinerek, AK Parti ailesi olarak hep huzur ve güvenin saÄŸlanması için çabaladıklarını kaydetti.
Her türlü hakaret ve saldırıya raÄŸmen AK Parti'lilerin saÄŸduyuyu elden bırakmadığını anlatan YeÅŸilyurt, "Yüce milletimiz içine çekilmeye çalışıldığı bu tuzaklara her zaman olduÄŸu gibi bu dönemde de düÅŸmeyecektir. Ülkemizin önemli bir süreçten geçtiÄŸi ÅŸu dönemde Erzurumlu vatandaÅŸlarımız sandığa gidip, hiçbir baskı altında kalmadan oyunu kullanmalıdır. Seçime günler kala bütün Erzurumlu hemÅŸehrilerimi saÄŸduyuya davet ediyorum. Aynı saÄŸduyu çaÄŸrısını diÄŸer siyasi partilerden de beklediÄŸimizin altını çiziyorum" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.