Sosyal Medya

Güncel

CHP'den Fuat Avni açıklaması

CHP İstanbul İl Başkanlığı Bilişimden Sorumlu İl yönetim Kurulu Üyesi Tayfun İşbilen, Fuat Avni'nin seçim iddiaları ile ilgili açıklama yaptı.



CHP'nin Ä°stanbul'da 100 bin kiÅŸiyle sandıklarda görev yapacağını söyleyen Elif UluÄŸ, sonuçları anında alacaklarını söyledi. Yaptıkları çalışmalarla YSK'ya paralel bir seçim sistemi oluÅŸturduklarını anlatan Elif UluÄŸ “Ülkemizde yapılan seçimlerin zafiyetleri, yapılan yanlışlıklar nedeniyle bu seçimde YSK'nın yapması gereken hemen her çalışmayı üstlenmiÅŸ durumdayız. Adeta paralel bir YSK gibi çalışma yaptık. Ä°stanbul'da tek bir oyun bile peÅŸine düÅŸeceÄŸiz. VatandaÅŸlarımız rahat olsunlar, onların yanındayız. Seçime Ä°stanbul'da 100 bin kiÅŸiyle hazırız. Ä°stanbul'da 10 milyon 231 bin 703 seçmen oy kullanacak. 1834 okulda 27 bin 861 sandığımız var. Bu dev bir görüntü…"

"2015 GENEL SEÇÄ°M REHBERÄ°"
Basın toplantısında UluÄŸ partisi tarafından seçim güvenliÄŸi için hazırlanan “2015 Genel Seçim Rehberi" kitapçığının da tanıtımını yaptı. UluÄŸ kitapçık hakkında, “ Bu seçimler için bir seçim rehberi hazırladık. Ä°çerisinde bize ulaÅŸabilmeleri için gerekli olan bütün telefon numaraları var. Yapılan yanlışlıklara anında müdahale edeceÄŸiz" dedi.

"CHP Ä°STANBUL MOBÄ°L UYGULAMASI"
BiliÅŸimden Sorumlu Ä°l yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Ä°ÅŸbilen ise sandık başında görev yapacak CHP'lilerin telefonuna “CHP Ä°stanbul Mobil Uygulaması" adında bir program yükleyerek seçim sonuçlarını buradan takip edeceklerini söyledi. Uygulama hakkında bilgi veren Tayfun Ä°ÅŸbilen “Seçim BiliÅŸim Sistemi (SEÇSÄ°S) tamamen kapalı bir sistem. Bu sistem güvenilir mi bunu bilmiyoruz. Bu sisteme üzerine her zaman her türlü deÄŸiÅŸiklik yapılabilir. Bilgiler oraya giriliyor. Oradan nasıl çıktığını bilmiyoruz. Bunun için CHP olarak buna paralel bir sistem kurduk. Seçim sonuçlarını kendimiz takip ediyor ve kendimiz doÄŸruluyor olacağız. Biz okullarda görev yapacak biliÅŸim sorumlularımızın telefonlarına bir uygulama yükledik. Bu sistemle sandıklar açıldığı zaman oylar sayılmaya baÅŸladığında tutanak oluÅŸturulmadan sonuçları biz göreceÄŸiz. Her okul sorumlusunun uygulamda bilgileri var. Diyelimki AtaÅŸehir'in Ä°nönü okulundaysa sisteme girdiÄŸi zaman oy sayılarını buraya girebiliyor. Oylar sayılmaya baÅŸlandığı zaman, arkadaÅŸlarımız sandık sorumlularına bir pusula verilecek. Sayım bittiÄŸi anda, daha tutanak oluÅŸmadan bu bilgileri biz alıyor olacağız. . Bu arkadaÅŸlarımız sayım bittiÄŸi anda bu verileri bizle paylaÅŸmış olacaklar. Biz daha önceki seçimlerden biliyoruz ki CHP'nin o sandıkta ne kadar oy alabileciÄŸini bilebiliyoruz. Bu sistemle sayım sırasında bir hata bir hile bir usulsüzlük olmuÅŸsa, o tutanak oluÅŸmadan ÅŸikayet hakkımızı kullanacağız" dedi.

FUATAVNÄ°'NÄ°N Ä°DDÄ°ASINI ARAÅžTIRMIÅžLAR
Tayfun Ä°ÅŸbilen bir basın mensubunun twitter fenomeni “fuatavni"a isimli kullanıcının geçtiÄŸimiz günlerde seçimlerde hile yapacak isimleri verdiÄŸini hatırlatması üzerine, Ä°ÅŸbilen “Fuatavni isimli kullanıcının söylediÄŸi isimlerle ilgili gereken baÅŸvuruları yaptık ama çok da doÄŸru olmadığını gördük. Yayınladığı bazı isimlerin aslında görev almadıklarını gördük. Çok da itibar etmemek lazım"dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.