Sosyal Medya

Güncel

7 Haziran'da çalışanlar için uyarılar

Üç gün sonra gerçekleşecek genel seçimlerde çalışan ve oy kullanacak seçmenler için önemli uyarılar.



Milliyet yazarı Cem Kılıç, seçim günü çalışacak ve oy kullanacaklara çok önemli uyarılarda bulundu. Kılıç, iÅŸçi çalışıyor olsa da oyunu kullanabileceÄŸini söyledi.

İşte o yazı:

Soru: Bir alışveriÅŸ merkezinde vardiyalı olarak çalışıyorum. Pazar günü oy kullanmak için iÅŸverenden izin isteyebilir miyim?

CEVAP: Seçme ve seçilme hakkı ve konuyla ilgili diÄŸer kanunlardaki maddeler çerçevesinde oy kullanmak her Türk vatandaşının siyasi ödevidir. Bu çerçevede iÅŸverenler iÅŸçilerinin oy kullanmasını engelleyemezler.

Yüksek Seçim Kurulu'nun seçmen listeleri askıdan indikten sonra çalışmak için il deÄŸiÅŸtirmek durumunda kalan iÅŸçilere iÅŸveren, oy kullanmak için ikametlerinin bulunduÄŸu ile gitmeleri için izin vermek zorundadır. Bu kapsamda iÅŸçiye verilen izin süresince, iÅŸverenin izinli olunan her gün için yarım ücret ödeme yükümlülüÄŸü bulunmaktadır. Ä°kametgahını Yüksek Seçim Kurulu'nun seçmen listeleri askıdan inmeden önce çalışmak için geldiÄŸi ile alan iÅŸçilere yalnızca pazar günü ve oy kullanmalarını mümkün kılacak sürelerde izin verilmesi yeterli olacaktır.

Oy Kullanmaya Giden Ä°ÅŸçiye Yarım Ücret

Aynı ÅŸekilde vardiyalı çalışmalarda, pazar günü oy kullanma süreleri içerisinde iÅŸçilerin oy kullanmasını mümkün kılacak ÅŸekilde kendilerine izin verilmesi gerekmektedir.

ÖrneÄŸin 08:00 16:00 vardiyasında çalışan iÅŸçilerin oy kullanabilmeleri için bölümler halinde iÅŸe geç gelmeleri veya iÅŸten erken çıkmaları saÄŸlanmalıdır. Bu durumdaki iÅŸçilerin ücretlerinde de kesintiye gidilemeyecektir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.