Sosyal Medya

Güncel

Facebook'tan seçimlere özel 'Oy Veriyorum' butonu

Facebook, Pazar günü yapılacak genel seçimler için 'Oy Veriyorum' butonu sunulacağını açıkladı. Türkiye'deki seçmenler, oy kullandıkları bilgisini arkadaşlarıyla paylaşabilecek.



Türkiye'de kullanıcı sayısı 38 milyon olan Facebook, genel seçimlere özel bir hizmet sunacak. 'Oy Veriyorum' butonu sayesinde, oy verenler oylarını kullandıkları bilgisini arkadaÅŸlarıyla paylaÅŸabilecek.

Facebook açıklamasında, seçime özel içeriÄŸin 'insanların hayatlarını doÄŸrudan etkileyen kararlar veren liderlerle daha kolay bir biçimde etkileÅŸimde bulunmalarına yardım edeceÄŸini' belirtti.

Söz konusu içerik Pazar günü Facebook'a girecek kullanıcıların haber akış sayfasının en üstünde belirecek. Ä°kona tıklayanlar, kime oy verdikleri bilgisini girmeden, Facebook arkadaÅŸlarına seçimlerde oy kullandıklarını duyurabilecek.

Facebook’un Avrupa, OrtadoÄŸu ve Afrika bölgesi politikadan sorumlu uzmanı Elizabeth Linder, 'seçimlere katılım oranları tüm dünyada oldukça önemli bir konu olduÄŸunu' vurgulayarak, "Biz de 'Oy Veriyorum' butonunun, seçmenlerin oy verdikleri bilgisini daha kolay paylaÅŸmalarını saÄŸlayacağını ve diÄŸerlerini de sandığa gitmek için teÅŸvik edeceÄŸini umuyoruz" ifadesini kullandı.

“Oy Veriyorum” butonu son üç Amerikan baÅŸkanlık seçimi, Avrupa BirliÄŸi Parlamentosu seçimi, Ä°skoçya referandumu, Ä°ngiltere ve Hindistan seçimleri gibi pek çok ülkedeki seçimlerde kullanıldı. Yapılan araÅŸtırmalar da Facebook üzerindeki etkileÅŸimin seçimlere olan ilgiyi olumlu etkilediÄŸini ortaya koydu. ÖrneÄŸin Nature dergisinin 2012 yılında yaptığı araÅŸtırma, 2010 yılında Amerika’da gerçekleÅŸen seçimlerde 300 bin seçmenin Facebook arkadaÅŸları tarafından yapılan paylaşımları görerek oy vermeye gittiÄŸini gösterirken, Hindistan’daki seçimlerde 4 milyondan fazla kiÅŸi oy kullandığı bilgisini Facebook arkadaÅŸlarıyla paylaÅŸtı.

“Oy Veriyorum” butonu, 7 Haziran 2015 Pazar günü Türkiye’de oy kullanabilecek yaÅŸta olan Facebook kullanıcılarının 'Haber Kaynakları'nda görüntülenebilecek.

Kaynak: Facebook 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.