Sosyal Medya

Güncel

Savcı ve komutanlar için kovuşturma izni

HSYK 2. Dairesi, Hatay ve Adana'da MİT TIR'larının durdurulması ve aranmasında görev alan savcı ve jandarma komutanları hakkında kovuşturma izni verilmesine karar verdi.



HSYK 2. Dairesi, MÄ°T TIR'larının Hatay ve Adana'da durdurulması ve aranmasında görev alan Cumhuriyet savcıları Süleyman BaÄŸrıyanık, Ahmet Karaca, Aziz Takçı, Özcan ÅžiÅŸman ve YaÅŸar KavalcıoÄŸlu'nun son savunmalarının alınmasını ve haklarında kovuÅŸturma izni verilmesini kararlaÅŸtırdı.

TIR'ların durdurulmasında görev alan jandarma komutanları Özkan Çokay, Erdal Yılmaz ve Kubilay Ayvaz hakkında da kovuÅŸturma izni verilmesi kararı alındı.

HSYK 2. Daire BaÅŸkanı Mehmet Yılmaz, "Adalet duygusu gözetilmeden, baÅŸka amaçlar güdülerek yürütülen, yargısal yetkilerin karşı olduklarını yok etme amacıyla kullanıldığı soruÅŸturmaların, toplumsal barış, huzur ve güveni olumsuz etkileyeceÄŸi, yargıya duyulan güven ve saygınlığı ortadan kaldıracağı tartışmasızdır" dedi.

Adana'da MÄ°T TIR'larının durdurulmasıyla ilgili yürütülen soruÅŸturma kapsamında ÅŸimdiye kadar 26 ÅŸüpheli tutuklandı

Nöbetçi Ä°stanbul 8. Sulh Ceza HakimliÄŸi, yakın zamanda MÄ°T TIR’larına dair görüntülere internet üzerinde eriÅŸimi engellemiÅŸti.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.