Sosyal Medya

Coğrafyamız

TANAP projesinde ilk gaz akışı 3 yıl sonra

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan gazının üç yıl sonra Türkiye üzerinden gaz akışına başlayacağını açıkladı



Azerbaycan CumhurbaÅŸkanı Ä°lham Aliyev, Åžahdeniz havzasından çıkartılacak doÄŸal gazı Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak Trans Anadolu DoÄŸal Gaz Boru Hattı(TANAP) projesinde ilk gaz akışının 3 yıl sonra gerçekleÅŸeceÄŸinden emin olduÄŸunu söyledi.

BaÅŸkent Bakü’de düzenlenen 22. Hazar Uluslararası Petrol ve DoÄŸalgaz Fuarı’nın açılış konuÅŸmasını yapan Aliyev, ülkesinin Trans Adriyatik DoÄŸal Gaz Boru Hattı Projesi(TAP) ve TANAP projeleriyle enerji konusunda önemli adım attığını dile getirdi.

Hazar gazının Avrupa’ya ihracı ile ilgili uzun süre tartışmaların yaÅŸandığını hatırlatan Aliyev, Azerbaycan’ın bu sorunu çözmede çok büyük siyasi irade ortaya koyduÄŸunu vurguladı. CumhurbaÅŸkanı, ” Bu yıl mart ayında biz Türkiye’de TANAP projesine start verdik. Artık Güney Gaz Koridoru realiteye dönüÅŸtü. TANAP projesinde ilk gaz akışının 3 yıl sonra gerçekleÅŸeceÄŸine eminim. Böylece “Åžahdeniz” gazı Türkiye ve Gürcistan’a ihraç edilecek.” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.