Sosyal Medya

Coğrafyamız

Sisi'ye göre yargılamalar hukuka uygunmuş

Merkel ile görüşen Sisi, darbeden sonra yapılan yargılamaların uluslararası hukuka uygun olduğunu öne sürdü.



Mısır'ın darbeyle baÅŸa gelen CumhurbaÅŸkanı Abdulfettah es-Sisi resmi ziyaretle geldiÄŸi Berlin'de CumhurbaÅŸkanı Joachim Gauck ve BaÅŸbakan Merkel ile bir araya geldi. Sisi'nin Merkel ile yaptığı görüÅŸmede Mısır'da darbeden sonraki tüm yargılamaların uluslar arası hukuk kurallarına uygun olduÄŸunu iddia etti.

3 günlük resmi bir ziyaret için Almanya'ya gelen Sisi'yi, Almanya CumhurbaÅŸkanı Gauck tarafından CumhurbaÅŸkanlığı Sarayı Schloss Bellevue'nin kapısında karşıladı.

Sisi, sarayın ÅŸeref defterini imzaladıktan sonra resmi karşılama için bahçede askeri tören düzenledi. Ä°ki CumhurbaÅŸkanı daha sonra basına kapalı bir görüÅŸme yaptı.

Sisi, görüÅŸmede Muhammed Mursi'nin seçimle iÅŸbaşına geldiÄŸini fakat halkın meÅŸruiyeti ondan aldığını öne sürdü. Sisi "Halk, Mursi'ye karşı gösteri yapmaktan baÅŸka çare bulamadı" ifadelerini kullandı.

Ä°çerde görüÅŸme sürdüÄŸü sırada polis dışarıda toplanmış Sisi karşıtlarına, sarayın uzağındaki bir noktada gösteri yapmalarına izin verdi. Polis, Sisi yanlısı bir baÅŸka gruba ise CumhurbaÅŸkanlığı Sarayı önünde toplanmasına izin verdi. 

Ellerinde "Ä°dam cezalarını durdurun" ve "Askeri darbeye hayır" yazan dövizler taşıyan Sisi karşıtları, "Çocuk katili Sisi" ve "Mursi reisimiz" ÅŸeklinde sloganlar atmaları dikkat çekti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.