Sosyal Medya

Kültür Sanat

Yermük'ün Acılarını Dile Getiren Film: "Yermük'ten Mesajlar"

Şam'da kuşatma altında bulunan Filistin kampındaki bir ölümü sahneliyor



Suriye'nin baÅŸkenti Åžam'da bulunan, aylarca kuÅŸatma altında tutulan, saldırılara maruz kalan, dışarıdan gıda yardımı bile alınması engellenerek içindeki sâkinlerin açlıktan ölmelerine neden olunan Yermük mülteci kampının ızdırabını dile getiren "Yermük'ten Mesajlar" isimli bir belgesel film çekildi.

Film genel anlamda üç yıldan beri acılar ve ızdıraplar içinde kıvranan, açlıkla, susuzlukla, hastalıklarla boÄŸuÅŸan Yermük ahalisinin bu acılarını dile getiriyor. Bu acıları da bütün sıkıntılarla mücadele ederken bir geçitte hayata veda eden bir Yermüklünün ÅŸahsında özgün bir ÅŸekilde perdeye yansıtıyor.

Film hakkında verilen bilgilerde senaryonun tamamen Yermük'te yaÅŸananlardan çıkarıldığı ve belgesel film düzenine sokulduÄŸu; orada yaÅŸanan gerçekleri sahneye yansıttığı dile getirildi.

Filmde kullanılan görüntülerin bazıları yaÅŸanmış olaylardan çekilmiÅŸ ve slayt düzeninde sahneye yansıtılan sabit görüntülerden bazıları da yine yaÅŸanmış olayların realize edilmesi ÅŸeklinde hareketli görüntülerden oluÅŸuyor. 

Film yapımcısı ReÅŸid MiÅŸheravi, Yermük kampının Filistin kampları içinde en büyük felaketi yaÅŸayan ve en zor sıkıntılara maruz kalan mülteci kampı olduÄŸunu dile getirerek, bu kampın maruz kaldığı büyük felaket karşısında suskunluÄŸun da baÅŸlı başına bir ihanet olduÄŸunu vurguladı.

MiÅŸheravi, Yermük mülteci kampında onlarca insanın açlıktan ölmesi üzerine Filistinli mülteciler arasında bir de "açlık ÅŸehidi" kavramının yaygınlaÅŸtığına dikkat çekti. Kendilerinin de iÅŸte bu büyük felakete ve acıya maruz kalan insanların mesajını dünyaya iletmek istediklerini söyledi.

Film Arapça CNN sponsorluÄŸunda çekildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.