Sosyal Medya

Ä°slam

Bugün Hicri yılbaşı

Hz. Muhammed (sav)`in Mekke`den Medine`ye hicreti ile başlayan Hicri takvimin başlangıcı olan 1 Muharrem, Müslümanlar arasında Hicri yılbaşı olarak, yarın çeşitli etkinliklerle kutlanacak.



Hicri takvimin baÅŸlangıcı olarak esas alınan Hz. Muhammed (sav)’in Mekke’den Medine’ye Hicretinin yıldönümü  olan Muharrem ayının ilk günü,  Hicri Yılbaşı olarak,  yarın Müslümanlar arasında çeÅŸitli etkinliklerle kutlanacak. 

Hicri yılbaşı etkinlikleri kapsamında, Müslümanlar  kendi aralarında Hicri yılbaşını tebrik mesajları paylaşırken, Hz. Muhammed (sav)’in Mekke’den Medine’ye Hicreti ile ilgili yapılacak çeÅŸitli etkinliklere  de katılacaklar. 

Muharrem ayı Hicri takvim’in baÅŸlangıcı olmasının yanında, bu ayın başında, ortasında ve sonunda tutulacak orucun çok faziletli olduÄŸu Peygamber Efendimiz’in (sav) birçok hadisinde yer almaktadır. Dolayısıyla yeni bir Hicri yılı oruçla karşılamak için, yarınki Muharrem ayının ilk gününde oruç  tutmak, Müslümanlara büyük sevap kazandıracak. 

Muharrem ayı barındırdığı AÅŸure günü dolayısıyla da, Müslümanlar için büyük önem arz etmektedir. Ä°slam tarihinde AÅŸure gününde  yaÅŸanan bir çok güzelliÄŸin yanında, bu ayda cereyan eden Kerbela faciasında Hz. Hüseyin’in katledilmesi ve Ehl-i Beyt’e yaÅŸatılan eziyetler, hala  Müslümanları hüzünlendirmekte… (Ä°LKHA)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.