Sosyal Medya

Güncel

TÜRKSAT'a giden darbeciler bazı silahları gasp etmiş

Darbeci askerlerin hedeflerinden birisi de Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme AŞ’nin tesisleri olmuştu. Baskın sonrası yapılan incelemelerde, darbe girişimci askerlerin, bazı silahları yanlarına alarak gasp ettikleri anlaşıldı.



Darbe giriÅŸimini gerçekleÅŸtirmeye çalışan Gülenci askerlerin hedeflerinden birisi de Gölbaşı’ndaki Türksat Uydu HaberleÅŸme Kablo TV ve Ä°ÅŸletme AÅž’nin tesisleri olmuÅŸtu. 15 Temmuz gecesi, televizyonların yayınlarını kesmek amacıyla TÃœRKSAT’a baskın yapan bir grup asker, tesisin özel güvenlik görevlilerinin müdahalesi ile karşılaÅŸmıştı. 

Baskını gerçekleÅŸtiren 13 askerden oluÅŸan grup, özel güvenlikçilerle çatışırken, televizyon yayınlarının kesilmesi sonrasında tesisten ayrılmışlardı. Baskın sonrası yapılan incelemelerde, darbe giriÅŸimci askerlerin, kurumun özel güvenlikçilerinin kullandığı bazı silahları yanlarına alarak gasp ettikleri anlaşıldı. Kurum envanterlerinde yapılan araÅŸtırmalarda gasp edilen silahların seri numaraları ve marka/modelleri tek tek tespit edildi. 

"KULLANABÄ°LÄ°RLER"

Darbe giriÅŸimcisi askerlerin gasp ettiÄŸi silahlarla ilgili elde edilen bilgiler, TÃœRKSAT yönetimince 19 Temmuz’da resmi yazıyla Ankara Ä°l Jandarma Komutanlığı’na bildirildi. Gasp edildikten sonra izleri bulunamayan silahların daha sonra baÅŸka olaylarda kullanılması olasılığına karşı harekete geçen Ankara Ä°l Jandarma Komutanlığı, geçen pazartesi Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne özel bir yazı gönderip geliÅŸmeleyle ilgili bilgi verdi. Ankara Ä°l Jandarma Komutanlığı’nın yazısında ÅŸirketin güvenliÄŸinde kullanılan silahların asker üniformalı 13 kiÅŸi tarafından gasp edildiÄŸi bilgisine yer verildi.

BÄ°RÄ°MLER UYARILDI

Jandarma, gasp edildikten sonra akıbeti belli olmayan silahlarla ilgili bilgi edinilmesi halinde kendilerine bilgi verilmesi talebinde bulundu. Kayıp silahlarla ilgili bilgiler Ankara’daki tüm emniyet birimleriyle paylaşıldı. 

Polis, silahların kullanılma olasılığına karşı duyarlı duruma geçirildi.

Kaynak: Milliyet

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.