Sosyal Medya

Güncel

Türkmen komutandan Rakka uyarısı

Türkmen komutan Firas Paşa, ABD'nin Rakka'da bir oyun peşinde olduğunu belirtti...



Suriye Türkmen Meclisi'nin 3.Genel Kurulu'na katılmak için kısa bir süreliğine Türkiye'ye gelen Muntasır Billah Tugayı Komutanı Firas Paşa, ABD'nin Rakka'da oynadığı oyunu anlattı.

"TÃœRKMENLER DAEÅž'Ä° MAÄžLUP EDER"

“Devlerle savaşıyoruz, ama elimizde devleri devirecek  mühimmat yok” diyen PaÅŸa, Suriye'de IŞİD-ABD-Esed rejimi-PYD  iÅŸbirliÄŸinin sahadaki yansımalarını ilginç örnekle anlattı.

IŞİD'e karşı bir tek Türkmenlerin mücadele ettiÄŸini söyleyen Firas PaÅŸa, “Türkmenler DAEÅž'i hem sahada maÄŸlup eder, hem de fikri manada maÄŸlup eder. Biz de Selefilik yok. Bizim yüzde 99'umuz Ehli sünnet vel cemaat” dedi.

ABD'NİN RAKKA OYUNU: KÜRT KENTİ GİBİ GÖSTERMEYE ÇALIŞIYORLAR

Rakka'nın yüzde 65'inin Arap kökenli gerisinin de Türkmen olduÄŸunu belirten PaÅŸa “Sadece bir iki Kürt köy var orada. Amerika'nın iÅŸine öyle geldiÄŸi için Kürt kenti gibi gösterilmeye çalışılıyor. Çünkü ortak bir hedef var, aynı Kobani'deki gibi bir senaryoyla PKK'ya meÅŸruiyet kazandırılmak isteniyor. DAEÅž'ten bu konuda istenilen bir direniÅŸ olmayacaktır” dedi. Türkmen komutan, IŞİD'in Esed ile çoÄŸu zaman ortak hareket ettiÄŸini vurgulayarak Halep Müslimiye'deki piyade okulu ile Tel Rıfat'ın IŞİD yolu ile muhaliflerden alındığı okulun rejime, Tel Rıfat'ın da PYD'ye verildiÄŸini belirtti. PaÅŸa “DAEÅž, Amerika'nın bölgedeki maÅŸası. Ona meÅŸruiyet üretiyor” ÅŸeklinde konuÅŸtu.   

TÃœRKÄ°YE'NÄ°N MÃœDAHALESÄ° MEÅžRU

PaÅŸa, Suriye'nin kuzeyinde desteklenecek bir grup varsa bunun Türkmenler olduÄŸunu belirterek “Biz dışarıdan milis olarak gelmedik, bizim anavatanımız orası” dedi. IŞİD'in Kilis'e bilerek roket attığını ifade eden Türkmen komutan “DAEÅž, Türkiye'yi bu savaÅŸa sürüklemeye çalışıyor. DAEÅž'in içinde dünyanın her tarafından istihbarat örgütleri var. Artık içlerindeki hangi istihbarat örgütü bunu yapıyor onu bilmiyorum. Ancak şöyle de bir gerçek var; Suriye içinde iki örgüt Türkiye'ye karşı tehdit unsuru. Rejim de etkisini yitirmiÅŸ durumda. Uluslararası hukuk açısından Türkiye'nin müdahale hakkı bulunuyor. Bu müdahale meÅŸrudur.” ifadesini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.