Sosyal Medya

Makale

Türkiye, umudun yurdu

Amerika'nın başını çektiÄŸi batı dünyası, sürekli bir ÅŸeyleri bahane edip müslümanları öldürüyor. Yıllardır süren ve artık tahammül sınırlarını aÅŸan bir durum bu. Nereye bakalım, hangi birini yazalım, ÅŸaÅŸkın ve üzgünüz.

Bahane ne olursa olsun, sonuç hiç deÄŸiÅŸmiyor: Sayısız müslümanın hayatının elinden alınması. Daha fazlasının maÄŸdur ve mazlum edilmesi. Geride büyük bir öfkenin bırakılması. Bu 'öfke'nin yeni bir gerekçe olarak tekrar ve tekrar kullanılması.

Kimyasal silahları bahane ederek Irak'ı adeta yerinden oynattılar. Bir memleketi baÅŸka bir ÅŸeye dönüÅŸtürdüler. Orada öyle bir yara açıldı ki, kanamaya ve büyümeye devam ediyor. Kayıpların ve yurdundan ayrılanların sayısı bile hesaplanamıyor. Hep tahmin, tahminen...

Taliban bahanesiyle Afganistan. Terörle mücadele gerekçesiyle Pakistan. Özel bir rapora göre; insansız hava araçları, Pakistan'da iki bin üç yüz yetmiÅŸ dokuz mümini öldürmüÅŸ. Bunlardan sadece seksen dördü 'militan' imiÅŸ.

Batı dünyası Suriye'deki katliamlara neden seyirci kalıyor, müdahale etmiyor diye konuÅŸuluyor, soruluyor. Çünkü orada, kendileri gibi davranan, aynı iÅŸi yapan bir zihniyet var. Amerika'nın insansız hava araçlarıyla haneleri vurması ile Esed'in bir apartmana varil bombası atması arasında fark var mı? Elcevap: Yok.

Afrika'da neler oluyor, yaÅŸanıyor, tam manasıyla çözemiyoruz. BilmediÄŸimiz birtakım örgütler öne sürülerek, müslüman nüfusa operasyon yapılıyor. Salgın hastalıkla mücadele etmek için, doktor deÄŸil, asker gönderiyorlar. O askerler, mikropları, bakterileri, silahla mı etkisiz hale getirecekler? Ne acı.

Amerika ve iÅŸbirlikçileri, bu kez, bazı Kürt gruplarını bahane ederek müslümanları katlediyor. Yetmiyor, silah yardımı da yapıyor. Çekiç Güç döneminde, Amerika'nın terör örgütüne yardım iddiaları vardı. Böylece, 'söylentiler' doÄŸrulanmış oldu. Bir de 'ahlak'tan bahsediyorlar. Sadece kendi menfaatini düÅŸünmek, ahlak deÄŸil, ahlaksızlıktır.

Åžunu diyelim: Ä°nsana düÅŸman olarak bu zalimler yeter.

***

Meziyet ve ÅŸahsiyet sahibi büyüklerimizden biri olan Berat Demirci, son yazısında, 'dünya olayları üzerine konuÅŸan, yazan birinin milliyeti anlaşılmıyorsa, fikri batıldır' diyor. (Kültür Gündemi, 18 Ekim)

Temel sıkıntılarımızdan biri de galiba bu. Ä°slam dünyasındaki geliÅŸmelerle ilgili yazı yazanların, fikir ileri sürenlerin ciddi bir kısmının milliyeti anlaşılmıyor. Bilmesek, baÅŸka bir ÅŸey düÅŸüneceÄŸiz. ÖrneÄŸi biraz daha yakına getirelim: Kur'an Kursları ve öÄŸrenci yurtları kundaklanmış, mektepler yakılmış, ekmek tekneleri yaÄŸmalanmış, müminler infaz edilmiÅŸ. Ortada böyle bir manzara varken, o çok bilmiÅŸ edalarıyla, 'daha çok demokrasi'den bahsediyorlar.

Ä°nsanların haklarını almalarına elbette evet. Fakat haksızlığa da hayır. Hak aramak, bir baÅŸkasına haksızlık etmeye dönüÅŸmemeli. Hele zulme ve baskıya, hiç.

Peki, bütün bunların, yazımızın birinci bölümüyle ne ilgisi var? Sorunun, sorumuzun cevabını, YaÅŸar TaÅŸkın Koç, dünkü yazısında vermiÅŸ. (Yeni Åžafak, Kim Kimin Partneri Olmaya Çalışıyor?) Ä°laveye ihtiyaç yok diye düÅŸünüyorum. Bu yazıyı okumamız yeterli. Yeri gelmiÅŸken, yaÅŸananlar karşısında derinlikli tespitler yapan, saÄŸlam bir duruÅŸ sergileyen isimlerden birinin de Ä°brahim Kiras olduÄŸunu söylemeliyim. Son yazısından baÅŸlayarak geriye doÄŸru okuma yapıldığında, çok ÅŸey görülecektir. (Star, Propaganda Makinesi BoÅŸuna Çalışmıyor, 20 Ekim)

Devam edelim. Pek Kıymetli Erol Yılmaz, 'durduÄŸunuz yerin doÄŸruluÄŸunu veya yanlışlığını anlamak istiyorsanız, yanınızdakilere ve karşınızdakilere bakınız' diye yazmıştı. Bugün, Türkiye'nin karşısında ve yanında kimler bulunuyor? Yanımızdakileri söyleyelim ki, karşımızdakilere gerek kalmasın: Filistin'in çileli halkı, Mısırlı mazlumlar, Suriye'de zulme uÄŸrayanlar, Afrikalı garipler... Zaten her fırsatta, Türkiye için, 'garipler yurdu' demiyor muyuz? Bu listenin ve birçok olayın bana söylediÄŸi yalnız bir ÅŸey var: Türkiye, bir ülkeden çok daha fazlasıdır.

Sedye kirlenmesin diye çizmesini çıkarmaya çalışan yaralı madenci ile dükkânları yaÄŸmalayıp mektepleri yakanlar. Aziz milletimiz, elbette birincisidir.

Umut, iÅŸte burasıdır. Çare, buranın güçlenmesindedir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.