Sosyal Medya

Coğrafyamız

Trablus hükümetin kontrolünden çıktı

Libya hükümeti, Trablus'taki kontrolünü kaybettiğini bildirdi.



Libya hükümeti, Trablus'taki bakanlık ve devlet kurumlarının çoÄŸunun hükümetin kontrolünün dışında olduÄŸunu duyurdu.

Hükümetten yapılan yazılı açıklamada, bakanların ve yetkililerin, silahlı gruplardan tehdit aldıkları ve kaçırılmadan ya da suikaste uÄŸramadan görev yerlerine ulaÅŸmalarının çok tehlikeli bir duruma geldiÄŸi belirtildi.

Devlet memurlarını kaçırma veya öldürme tehdidinde bulunan kiÅŸi ve silahlı gruplardan hesap sorulacağı kaydedilen açıklamada, tehditlerin yasalarda kamu ve kiÅŸi haklarına karşı iÅŸlenmiÅŸ suç olarak kabul edildiÄŸi ve sanıkların bu ÅŸekilde yargılanacakları aktarıldı.

Açıklamada, bakanlık ve devlet kurumlarının güvenliÄŸi saÄŸlanıncaya ve yeni hükümet kuruluncaya kadar, diÄŸer ÅŸehirlerdeki devlet memurları ile irtibat kurularak, kurumların bu ÅŸehirlerde çalışmalarına devam edeceÄŸi belirtildi.

Abdullah es-Seni baÅŸkanlığındaki geçici hükümet, cuma günü istifasını meclise sunmuÅŸtu.

Libya DışiÅŸleri Bakanı Vekili Said Esved, Fecr-i Libya Kuvvetleri'nin, geçen hafta El-Ka'ka ve Es-Savaik grupları ile girdiÄŸi ÅŸiddetli çatışmanın ardından, ABD'nin geçen ay çalışanlarını tahliye ettiÄŸi Trablus BüyükelçiliÄŸini ele geçirdiÄŸini bildirmiÅŸti.

Libya Devrimci Operasyonlar Odası öncülüÄŸünde "Fecr-i Libya Kuvvetleri" adı altında birleÅŸen Trablus ve Misrata merkezli devrimci gruplar, Zintan merkezli El-Ka'ka ve Es-Savaik grupları ile çatışıyor.

Libya'da 17 Åžubat 2011'de baÅŸlayan ve 42 yıllık Muammer Kaddafi iktidarına son veren devrimin ardından bazı bölgeleri ve uluslararası havalimanını kontrol eden söz konusu silahlı gruplar ile orduya baÄŸlı güçler arasında çatışmalar çıkmış, olayların ÅŸiddetlenmesi üzerine Türkiye ve ABD'nin de aralarında bulunduÄŸu bazı ülkeler, burada bulunan diplomatik misyonlarını boÅŸaltıp vatandaÅŸlarını tahliye etmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.