Sosyal Medya

Makale

Terörün mesajı: Suriye'de savaş, Türkiye'de koalisyon

Irak iÅŸgaliyle kurulan ÅŸimdiye nispetle çok küçük bir örgüt olan DAEÅž'in esas yükseliÅŸi, Nisan 2013'te, Kuzey Suriye'de hızlı biçimde elde ettiÄŸi topraklarla oldu. O sıralarda PKK, Kandil'de, Murat Karayılan sözcülüÄŸünde Türkiye'den militanlarını çekeceklerini duyuruyordu.
Gezi'den sonra askıya alınan çekilmenin, tamamen durdurulduÄŸu Eylül 2013'te ilan edilecekti. Sonrasında PKK, sürece iliÅŸkin hiçbir adım atmadı. Yol kesme, haraç toplama ve sivil alanda silahla tahakküm kurmayı 'adım'dan saymazsak...
DAEÅž de bu süreçte 'tekfirci'liÄŸinin gereÄŸi 'birinci düÅŸmanı' BaÄŸdat ve Åžam yönetimlerini hedef almak yerine Sünni muhaliflere ve Kürtlere saldırdı. Özellikle Kobane ve Erbil'i iÅŸgale kalkışması, Türkiye'nin Kürt politikasını çift taraflı kuÅŸatan adımlar olarak okundu.
PKK'ya dönersek... Haziran 2011'de, Öcalan'ın 'Barış Konseyi kurulacak' açıklamasının ertesinde, PKK Silvan'da askerlerimizi katledip 'devrimci halk savaşı'nı baÅŸlatmıştı. Bu yüzden Haziran 2011 ile çözüm sürecinin baÅŸladığı Ocak 2013 arasında iki bini aÅŸkın genç topraÄŸa verildi. O kadar hayat, bakın iki cümleye sığıverdi! Bugün de Suruç'ta, Türkiye, kendi toprağına taşınan DAEÅž vahÅŸeti üzerinden maÄŸdur edilmesine raÄŸmen yine Türkiye'yi vurmaya kalkan PKK'nın yaptıkları yarın iki cümleye sığacak ve kim bilir kaç hayata mal olacak?
Daha dokuz ay önce, HDP ve eÅŸbaÅŸkanı DemirtaÅŸ'ın yaptığı çaÄŸrı üzerine, 6-8 Ekim arasında 51 kiÅŸi ölmüÅŸtü. Yine DemirtaÅŸ'ın 'halkımız kendi güvenliÄŸini saÄŸlasın' çaÄŸrısının ardından, PKK'nın yayın organı ANF'de yayınlanan bir yazıda bu çaÄŸrıya referans yaparak ÅŸöyle dendi: "Gençlere düÅŸen görev, yardım kuruluÅŸu adı altında faaliyet gösteren DAEÅž elemanlarını bertaraf etmektir."
Aynı gün PKK bir askeri ÅŸehit etti. Ertesi günse, Ceylanpınar'da yaÅŸayan iki polisi, dairelerine girerek, uykularında aynı Jitem'in yaptığı gibi enselerine kurÅŸun sıkarak infaz etti.
Yine aynı gün PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H, Ä°stanbul'da, 45 yaşındaki, iki çocuk babası bir esnaf olan Mürsel Gül'ü evine giderken kurÅŸun yaÄŸmuruna tuttu. Gül, olay yerinde can verdi. Tek suçu dindar ve sakallı olmasıydı!
Yine aynı gün içinde, bu kez Adana'da, Ä°hvan'a yakın ılımlı bir Ä°slamî sivil toplum kuruluÅŸu olarak bilinen Kalem Vakfı'na üye Ethem Türkben, evinde, çocuklarının gözleri önünde katledildi. Onun da suçu sabitti. Dindar ve sakallı olması!
HDP ve DemirtaÅŸ, Suruç saldırısını, PKK'nın bir süredir tekrar gündeme getirdiÄŸi 'devrimci halk savaşı'na mühimmat taşımak için kullandı. Daha bir hafta önce 'PKK, kesinlikle Türkiye'ye karşı silah bırakmalı' diyen siyasetçi gitti, sivilleri bile katleden PKK'yı koruyup kollayan bir militan geldi. Tezkereye 'hayır' diyen HDP gitti, DAEÅž'e Suriye'de operasyon yapılmasını isteyen HDP geldi.
DAEÅž ise Suruç saldırısını açıktan üstlenmese de Türkçe yayınlanan dergisinde ErdoÄŸan'a kâfir, Türkiye Cumhuriyeti devletine 'taÄŸut' diyerek karşı mücadeleye çağırdı. PKK da kendi tekfir yöntemi olan 'Kürt düÅŸmanı/ katili' yaftasıyla CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ve Türkiye devletini hedef alan bir dili kullandı, kullanıyor. Saldırı sonrası Ä°ngiliz ve ABD basınının ısrarı, Türkiye'nin Suriye'ye girmesi, AK Parti muhalifi ulusal basının ısrarı ise AK Parti'nin CHP ile koalisyon kurması üzerinde yoÄŸunlaÅŸtı. Umarım bunlar, AK Parti'ye ne yaptığı takdirde teröre boyun eÄŸeceÄŸini, 'üst akıl' önünde diz çökeceÄŸini gösteren önemli iÅŸaretler olarak okunur ve 'oyun planı' ona göre belirlenir. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.