Sosyal Medya

Dünya

Syriza'yı gençlik örgütü de terk etti

Erken seçimlere hazırlanan Yunanistan'ın en büyük partisi Syriza'dan, sol platform milletvekillerinden sonra, gençlik örgütü de yolları ayırdı.



Ajansların haberine göre, Syriza Gençlik Örgütü'nün yayınladığı bildiride, Syriza'nın iktidardayken aldığı kararları onaylamadığını, erken seçimlerde antikapitalist sol düÅŸünceleri olan partiye oy verip, referandumdan çıkan “hayır” kararını sonuna kadar savunacakları vurgulandı.
Syriza Gençlik Örgütü, “Syriza'nın iflası ve karşısında bulunan bizler” baÅŸlığını taşıyan ve Syriza hükümetinin Avrupa BirliÄŸi, Uluslararası Para Fonu ve Avrupa Merkez bankası'ndan oluÅŸan Troyka ile imzaladığı "3. Memorandum"u tanımadığını ilan ettiÄŸi bildiride ÅŸu çaÄŸrıyı yaptı:
“YaklaÅŸan erken seçim öncesinde, Syriza'nın imzaladığı 3. Memorandum programını ilerici bir düÅŸünceyle uygulama düÅŸüncesi bizleri hiç tatmin etmiyor. Bu durumda oylarımızı radikal sol düÅŸünceli partilere vereceÄŸiz. ΤΙΝΑ (There is No Alternative - Alternatif yok) düÅŸüncesi bizi karşısında bulacak. Bu doÄŸrultuda mücadelemizi vereceÄŸiz. Toplumu uyarmaya, genç insanlar arasında bu düÅŸüncelere inananları yanımıza almaya çalışacağız. Hatırlatmak isteriz ki Syriza Gençlik Örgütü 18-19 Temmuz'da aldığı kararla 3. Memorandum'un imzalanmasına ve uygulanmasına karşı geldiÄŸini açıklamıştı.

Syriza Gençlik Örgütü'nün bildirisi ÅŸöyle bitiyor:

“Böyle bir son istemezdik. Bu tür kararın aslında parti içinde yapılması gereken iÅŸlemler ve görüÅŸmeler sonucunda alınması gerekirdi, ancak bu mümkün olmadı.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.