Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suriyeliler, ülkelerine günlük 5 milyon dolarlık ihracat yapıyor

İç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, kurdukları şirketlerle her gün Suriye'ye 5 milyon dolarlık ihracat yapıyor.



Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye yerleşen Suriyeliler, kurdukları şirketlerle ülkelerine ihracat yapmaya başladı. Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ne gelen Taher Ahmad Kasem, 21 ay önce kurulan odanın 600 üyesi olduğunu söyledi. Reyhanlı'daki Cilvegözü Sınır Kapısı'nın karşısında bulunan Bab-Al Hava Sınır Kapısı yakınındaki Sarmada Kasabası'nda kurulan odaya bağlı olarak Reyhanlı'da şube açtıklarını belirten Kasem, Mersin ve Gaziantep'e de şube açmak için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Suriyeliler, ülkelerine ihracat yapıyor

'TÜRKİYE'YE DÖVİZ GİRDİSİ SAĞLIYORUZ'

İç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan birçok Suriyelinin şirket kurduğunu, bu şirketlerin Suriye'ye ihracat yapmaya başladığını ifade eden Taher Ahmad Kasem, "Cilvegözü ve Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye günlük 5 milyon dolar tutarında her türlü gıda maddesi, çikolata, bisküvi ihracatı yapıyoruz. Amacımız, Suriye'de halkın temel gıda maddesine olan ihtiyacını karşılamaktır. Şu anda günlük 5 milyon dolar olan ihracat hacmimizi daha da yükseltmeyi hedefliyoruz. Muhaliflerin kontrolünde bulunan halkın ihtiyaçlarını karşılarken, iç savaşın başlamasından bu yana bizi misafir eden Türkiye'ye döviz girdisi sağlıyoruz" diye konuştu.

'İTHALAT İÇİN BAŞVURU YAPTIK'

Türkiye'den Suriye'ye toz şeker ihracatı için gerekli başvurularını yaptıklarını ve olumlu sonuç almayı umut ettiklerini söyleyen Kasem, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın izniyle Türk şirketlerin Suriye'den pamuk, kimyon ve mercimek ile bakla ithalatı yaptığını hatırlatarak, aynı izninin Suriyeli şirketlere de verilmesini istedi. Kasem, "Türkiye'ye sınırına yakın İdlib ve çevresinde çiftçilerimizin ürettikleri mercimek, kimyon, zeytin gibi çeşitli ürünlerin ithalatını yapmak istiyoruz. Türkiye'de ilgili Bakanlıklara başvurumuzu yaptık. Halen pamuk ve hurda ithalatı yapıyoruz. Ticaret hacmimizi arttırmayı hedefliyoruz. Bu arada ticaret yapabilmemize imkan sağlayan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne, Hatay Valisi Ercan Topaca, Cilvegözü Mülki Amiri Vali Yardımcısı Mehmet Eriş ile tüm yetkililere teşekkür ediyoruz."

Suriyeliler, ülkelerine ihracat yapıyor

Suriyeliler, ülkelerine ihracat yapıyor

Suriyeliler, ülkelerine ihracat yapıyor

Suriyeliler, ülkelerine ihracat yapıyor

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.