Sosyal Medya

Makale

Siyaset vakti...

1980'ler öncesinden baÅŸlayan arkadaÅŸlıklarını hala sürdüren bir çevrenin içinden, içimizden birisinin Ak Parti Genel BaÅŸkanı ve BaÅŸbakan adayı olmasına tanıklık etmenin hepimizin gözünde ayrı bir yorumu var. Siyasetin nöbet deÄŸiÅŸimine inanan birisiyim. Milli GörüÅŸ ekolü geleceÄŸin Türkiyesini oluÅŸturacak siyaset tecrübesini, iktidarı ortaya çıkardı. Onların sunduÄŸu imkanlarla varoluÅŸunu güçlendiren farklı bir nesle kapı açtı.

GençliÄŸimiz teoriden pratiÄŸe Ä°slami, siyasi, toplumsal birçok tartışmanın içinde geçti. 'Bu çaÄŸda nasıl bir Müslüman olmalıyız' sorusu etrafındaki tartışmalarımız hiç bitmedi. Ä°ÅŸin güzel tarafı hala keskin tartışmalar yapabilen bir arkadaÅŸ grubu olarak bu durum dostluklarımıza hiç mani olmadı. Bu noktada hanımların yapıcı tutumunun payının büyük olduÄŸunun altını çizmek isterim. Bizden önceki nesilden farklı olarak herbirimiz, eleÅŸtiriye açık bir ortamdan gelmiÅŸtik ve tartışarak büyüdük. Birbirimizi 20'li yaÅŸlarda tanımıştık, kendimizden baÅŸlayarak ülkemiz için birçok dönüm noktasına birlikte ÅŸahit olduk. Hayat önümüzden akıp giderken DavutoÄŸlu'nu baÅŸbakan adaylığına taşıyan süreci analiz etmenin önemine inanıyorum. Popüler tabiri ile yeni yetmelerin hemenci, toptancı, ya hep ya hiççi, katı ve saldırgan bakışlarının yanlışlığına örnek olması açısından da bu sürecin özetlenmesinde fayda görüyorum.

...

Bizim Ä°slamcılık serüvenimiz hep arayışlar içinde geçti. 'Biz kimiz, kendimizi nasıl tanımlamalıyız? Nasıl bir dünya tasavvur etmeli ve kurmalıyız? Hayatı nasıl rızaya uygun bir manada yaÅŸamalıyız?' soruları her dönem ve durumda zihnimizde hep varoldu ve herbirimizi farklı yöneliÅŸlere sevk etti. Ahmet DavutoÄŸlu tüm bu fikir çatışmalarının içinde geçen gençlik dönemi ve sonrasında hep aynı ölçülü dindar ve mütedeyyin yaklaşımını korudu. BoÄŸaziçi Üniversitesi'nde öÄŸrenci iken tanıştırıldığımda henüz örtünmemiÅŸtim. Evlenip Ä°slami bir hayat yaÅŸamaya baÅŸladığımız dönemde evimizin dindar kesimden ilk misafirleri Sare-Ahmet DavutoÄŸlu çifti idi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.