Sosyal Medya

Güncel

Sırp taraftar cinayetinde 1 kişi tutuklandı

Sırp taraftar cinayetine ilişkin gözaltına alınıp mahkemeye sevk edilen şüphelilerden K.A. tutuklandı.



Galatasaray LH ile Kızılyıldız takımları arasındaki basketbol karşılaÅŸması öncesinde bıçaklanarak öldürülen Sırp taraftar Marko Ivkovic'in katil zanlısı olarak mahkemeye sevk edilen 1 kiÅŸi tutuklandı 6 kiÅŸi ise serbest bırakıldı.

Ä°stanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok sabah saatlerinde, Galatasaray LH ile Kızılyıldız takımları arasındaki basketbol karşılaÅŸması öncesinde bıçaklanarak öldürülen Sırp taraftar Marko Ivkovic cinayeti soruÅŸturmasında bir kiÅŸinin Antalya'ya gitmek üzereyken gözaltına alındığını açıkladı. Altınok, "Failin Türk vatandaşı olduÄŸunu söyleyeyim" dedi.
Ä°stanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü; "AsayiÅŸ Åžube MüdürlüÄŸü'nün  çok üstün çalışma gösterdiÄŸini ifade eden Altınok, "Bunu bir uluslararası sıkıntı yaratacak sorun olmaktan çıkarmak için gece gündüz çalıştılar. Çok teknik detaylar vermek istemiyorum ama 82 kamerada 731 saatlik görüntü toparladılar. Özel olarak kurulan 20 kiÅŸilik ekip Ankara'dan da yardım almak suretiyle 1 haftada incelediler. Görgü tanığı olan personelimiz olan 193 kiÅŸi üzerinde de çalışma yapıldı; bilgilerine baÅŸvuruldu. Birkaç gündür 6 kiÅŸi Ä°stanbul'da 1 kiÅŸi Antalya'ya gitmek üzere yoldayken Bilecik'te gözaltına alındı. Çalışmaları yaptı arkadaÅŸlarımız. Teknik ve ifade boyutuyla ne gerekiyorsa yaptık. Bizdeki boyutu tamamlandı. Bizim için Sırp vatandaşı öldüren konusunda bir sıkıntı yok." 
Altınok, yakalanan son ÅŸüpheli mi olayın faili sorusuna "Åžüpheli Antalya'ya giderken Bilecik üzerinde yakalandı. O deÄŸerlendirmeyi size bırakalım" ÅŸeklinde konuÅŸtu.
 
MAHKEME 1 KİŞİYİ TUTUKLADI 6 KİŞİYİ SERBEST BIRAKTI
Operasyonlarda gözaltına alınan cinayet faili K.A'nın da arasında bulunduÄŸu 7 kiÅŸi Altınok'un açıklamasının ardından Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi. Adliyedeki ilk iÅŸlemlerin ardından ÅŸüphelilerden biri tutuklama diÄŸerleri ise adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. 
Mahkeme ise sanıklardan 6'sını adli kontrole de gerek olmadan serbest bırakırken K.A. isimli zanlıyı 'kasten adam öldürmek' gerekçesiyle tutukladı.  


 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.