Sosyal Medya

Güncel

Silopi'de 36 gün sonra halk dışarıya çıktı-FOTO



Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Silopi'de kamu düzeninin tesis edildiğini, hendek ve barikatların kaldırıldığını belirterek, "Silopi İlçemizde kamu düzeni tesis edilmiş, barikat ve hendekler bertaraf edilmiş teröristler etkisiz hale getirilmiş ve vatandaşlarımızın temel hak ve hürriyetlerini rahatça kullanacağı huzur ortamı sağlanmıştır" dedi.

Silopi'de 14 Aralık'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından bugünden itibaren saat 05.00 ile 18.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından ilçe dışına giden vatandaşlar evlerine dönmeye başladı. Hendek ve barikatların kaldırılması, PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlarda yaşanan çatışmaların izleri de bu sabahtan itibaren ortaya çıkmaya başladı. Çatışmalar sırasında bazı ev ve işyerleri zarar görürken, patlayıcıların imhası sırasındaki patlamalar nedeniyle yollarda çukurların oluştuğu görüldü.

Nuh Mahallesi'nde bulunan 3 Nolu Aile SaÄŸlık Merkezi’nin ateÅŸe verilerek yakıldığı görüldü. Silopi Devlet Hastanesi'nden sonra en önemli saÄŸlık merkezi olan ve 7 doktor ile çok sayıda hemÅŸirenin görev yaptığı merkez kullanılamaz hale geldi. Çatışmalar sırasında iÅŸyerleri hasar gören esnaf ise yaralarını sarıp, iÅŸyerlerini temizlemek için çalışmalara baÅŸladı. Ä°lçede berberlik yapan ve hendeklerdeki patlayıcıların imhası sırasında iÅŸ yeri zarar gören Mesut BiliÅŸik, “Patlamadan dolayı iÅŸyerim zarar gördü. 36 gündür evde olduÄŸum için erzakım tükendi. Biz de mecburen dükkana gelip çalışmak zorundayız. Eve ekmek götürmek zorundayız. Ä°nÅŸallah artık böyle ÅŸeyler yaÅŸanmaz” dedi.

BANKALAR ÖNÜNDE KUYRUK

Silopililer, 36 gün aradan sonra evlerinden çıkarken, bazıları bankalar önünde para çekmek için uzun kuyruklar oluşturdu, bazıları da alışveriş yaptı. Silopi Belediyesi ekipleri de günlerdir biriken çöpleri toplamaya başladı.

Günler sonra evine dönen Mehmet Adan ise olası bir patlayıcı tuzaklanmasına karşı mutfaktaki buzdolabının kapağın ip bağlayarak açtığını söyleyerek, "Olası bir patlayamaya karşı böyle bir önlem aldım" dedi.

VALÄ° SU: KAMU DÃœZENÄ° TESÄ°S EDÄ°LDÄ°

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, düzenlediği basın toplantısında Silopi'de yasağın kısmen kaldırılması, Cizre'de ise sürmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Su, "İlimizin Cizre ve Silopi ilçelerinde kamu düzeninin sağlanması, bölgede faaliyet gösteren PKK/KCK terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, tuzaklanmış ve patlayıcı yerleştirilmiş hendek ve barikatların kaldırılarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için ilan edilen sokağa çıkma yasağı; Silopi ilçemizde 19.01.2016 yani bugün itibari ile her gün sabah saat 05.00 ile akşam saat 18.00 arasında kaldırılmıştır. Sokağa çıkma yasağı süresince yürütülen operasyonlar başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir" dedi.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.